Trčanjem se bavi sve više Zadrana. Travanj i svibanj su prepuni atraktivnih utrka pa tako "cijeli grad" trči na noćnoj utrci Zadar Night Run 2017 koja će se održati 22.travnja. Tu je i Sunset run, utrka u Biogradu a sve kulminira Wings for Life World Runom koji je ove godine narastao na 8000 trkača! Naravno, najveći broj trkača u Zadru dolazi iz Škole trčanja Zadar koja već 3 godinu priprema ljude za ove fantastične utrke i ostvaruje zapažene rezultate.

Ovaj vikend je tako Škola trčanja Zadar u velikom broju posjetila Budimpeštu sudjelovanjem u 32. Spring Half Marathon Budapest 2017.! Ovo je 2. organizirani izlet u neku drugu državu za Školu trčanja Zadar (u 2016.su posjetili Ljubljanski maraton).

U Budimpešti su sudjelovali sa 35 trkača i trkačica i to 31 na polumaratonskoj utrci (21 097metara) i 4 na utrci na 10km. Staza utrke većim dijelom prolazi uz preljepi Dunav te uz niz znamenitosti velike Budimpešte a vremenski uvjeti i organizacija dodatno su doprinjeli da utrka ostavi savršen dojam na naše trkače!

Predan i kvalitetan rad vratio se trkačima kroz niz osobnih rekordnih vremena na istrčanim polumaratonima pa tu ističemo Dragana Jurjevića koji je sa vremenom 1h22:51 najbrži Hrvat na utrci te ukupno 49. trkač od gotovo 7000 trkača iz 74 zemlje!!! Istakle su se i pripadnice ljepšeg spola (njih preko 20 iz Škole trčanja Zadar), od kojih su neke istrčale svoj prvi polumaraton u životu a gotovo sve su ostvarile svoje najbolje rezultate.

Ovaj trodnevni sportsko-turistički izlet uljepšan je dodatnom zabavom za trkače nakon utrke tako da slobodno možemo reći da je projekt Budimpešta 2017 bio pun pogodak!