Šesto biciklista u subotu je vozilo od Branimira do Branimira na tradicionalnoj 9. biciklijadi u sklopu Županijskih dana i Svjetskog dana zdravlja. 

Biciklijada se provodi u sklopu programa Plana za zdravlje Zadarske županije i u cilju poticanja zdravog načina života. Ovom aktivnošću potiče se kretanje pješačenjem ili biciklizmom budući da je sjedilački način života sve učestaliji, posebno kod mladih koji sve više vremena provode ispred računala. Suorganizatori su PU Zadarska, Zavod za javno zdravstvo, BK Zadar, TZ Grada Nina. Vrijednost ove manifestacije prepoznala je i tvrtka EVN Croatia plin koja je tradicionalno glavni sponzor i financira majice za sve sudionike, a ove je godine i po prvi puta na biciklijadi sudjelovao i član uprave EVN Croatia plina Peter Zaruba sa suprugom.

Na startu su podršku pružili župan Stipe Zrilić i predsjednik Skupštine Zadarske županije Željko Lončar te članovi Tima za zdravlje Zadarske županije među kojima su i sadašnja zastupnica u Saboru RH Grozdana Perić i državna tajnica u Ministarstvu za demografiju,obitelj, mlade i socijalnu politiku Maja Pletikosa. Na biciklijadi je kao i svih dosadašnjih godina sudjelovao zamjenik župana Božidar Longin.

U Ninu su bicikliste dočekale Ninske mažoretkinje koje su upotpunile program svojim nastupom, a za topli obrok svih sudionika pobrinula se Udruga kuhara Zadarske županije sa braćom Renatom i Brankom Kraljevim. 

Kao i svih dosadašnjih godina djelatnici Policijske uprave zadarske, osim što su sudjelovali u biciklijadi u regulaciji prometa, sudjelovali su i u edukativnom dijelu programa i u Ninu dijelili promidžbene materijale o sigurnosti cestovnog prometa.

Calimero sport- sponzor glavne nagrade, servisna i tehnička služba uručio je nagrade sretnim dobitnicima: Kristina Stojanov i Roko Joković dobili su kompletan servis bicikle, a glavnu nagradu- biciklu osvojio je Mihovil Žuvić. Lucija Vulin osvojila je dva mjeseca besplatne teretane u Ninu.