Zanimljiva utakmica Prvenstva Hrvatske za treće mjesto odigrana je u juniorskoj kategoriji između Cibone i Zadra. Košarkaši Cibone uvjerljivo su slavili protiv Zadra rezultatom 92:72.

Odmah na početku utakmice Cibona je najavila kako ide po pobjedu. Napravili su juniori trenera Ivana Tomasa to sa 13:0 i odmah pokazali u kojem će smjeru igra ići. Kako je vrijeme odmicalo tako su samo povećavali svoju prednost. Na kraju prve četvrtine imaju velikih 32:15.

U nastavku igre Zadar je pokušao zaprijetiti i rezultatski se približiti, no Cibonina uvjerljiva igra to nije dopuštala. Držala je zagrebačka ekipa dvoznamenkastu prednost, a Zadrani su uspjeli u 15. minuti smanjiti na osam poena zaostatka, no Cibona je odmah odgovorila poenima i vratila se na dvoznamenkastu prednost koju drži do poluvremena +14 (47:33).

U trećoj četvrtini Cibona je došla i do velikih i nedostižnih +20. Superiorno je izgledala momčad Cibone na terenu i treću dionicu završila rezultatom 69:49.

Sjajno raspoloženi igrači Cibone u posljednjoj četvrtini odradili su rutinski posao, priveli utakmicu kraju i sjajnom igrom najavili finane utakmice koje nas očekuju.

Najbolji u redovima Cibone bili su Bistrović i Nikić sa po 17 poena, Ljubičić sa 15 te Jularić i Uljarević sa po 12 poena. Kod Zadra je Sime Loura Lisica ubacio 23 poena.

Odmah netom nakon završene utakmice dodijelene su i medalje te pehari. U ima hrvatskog košarkaškog saveza brončane medalje ekipi Cibone dodijelio je gop. Tonči Anzulović, Povjerenik za službene osbe, dok je pehar za četvrto mjesto ekipi Zadra uručio gospodin Mladen Lončarić, član Upravnog odbora Brodsko-posavske županije.