U subotu 20. svibnja održat će se drugo izdanje utrke "Gospodar otoka - Uspon na Sv. Mihovil" sa startom u Preku i s ciljem na tvrđavi sv. Mihovila, a točno dva mjeseca prije održavanja, otvorene su prijave putem interneta.

I ove godine projekt "Gospodar otoka - Uspon na Sv. Mihovil" obuhvaća dvije discipline - utrku i rekreativnu šetnju, a organizaciju potpisuju triatlon klub Zadar, Općina Preko i Turistička zajednica Općine Preko

Riječ je o jedinstvenom projektu kojim se namjerava predstaviti novi turistički brend Avantura otok, kojim se Općina Preko planira promovirati kao destinacija sportsko-rekreativnog turizma.

- Kroz cijeli projekt Avantura otok, čija je prva faza vrijedna oko 1,4 milijuna kuna te je u samoj završnici realizacije, promovirat ćemo neke dosad i neotkrivene atrakcije koje pruža naš otok, što nam je iznimno važno zbog produljenja sezone, odnosno povećanja dolazaka gostiju u pred i post sezoni. Prvo izdanje Gospodara otoka nadmašilo je očekivanja, pa s razlogom ove godine očekujemo znatno veći broj sudionika, istaknuo je direktor Turističke zajednice Općine Preko Ante Brižić.

Za prvih 150 prijavljenih sudionika organiziran je besplatan prijevoz brodom iz Zadra.

- Prijave se zaprimaju na e-mail tkzadar@gmail.com. U prijavi je potrebno navesti ime i prezime, godinu rođenja, matični klub (za utrku), disciplinu u kojoj će sudjelovati (utrka muškarci, utrka žene, rekreativno hodanje/šetnja) i veličinu majice. Kotizacija za prijave do 01. svibnja je 40 kuna, a uključena je majica, priznanje za sudjelovanje na natjecanju i obrok. Za one koji se prijave poslije 01. svibnja kotizacija iznosi 60 kuna, poručio je Ivan Gobin iz triatlon kluba Zadar.

Prvo izdanje prošle godine okupilo je više od 120 sudionika, a gospodari otoka postali su Barbara Franov u ženskoj i Darko Nešović u muškoj konkurenciji. Detaljnije informacije dostupne su na facebook stranici Avantura otok.