Karlovačko IV Košarkaški masters veterana u Zadar donosi čak 80 utakmica legendi košarke. Do sada  za turnir koji se igra od 31.3. do 2.4. u dvoranama ŠC Višnjik privavljene 42 ekipe.

Švedska, Italija, susjedne zemlje poput Slovenije, Makedonije, Srbije, Crne Gore i BiH, samo su neke od zemalja iz kojih dolaze natjecatelji koji će igrati u sedam kategorija: muškarci 35+, 40+, 45+, 50+ i 55+ te žene 35+ i 45. Utakmice se kod muškaraca igraju 4x8 minuta, dok žene igraju 4x7 minuta i to sve po FIBA pravilima. Turnir će započeti u petak u popodnevnim satima, a završava u nedjelju finalnim utakmicama. U svim kategorijama bit će podijeljeni pehari i medalje za prva tri mjesta, dok će posebna priznanja dobiti MVP i najbolji strijelac, isto tako po kategorijama.

- Iako je na veteranskim turnirima najvažnije druženje i prisjećanja na utakmice i dogodovštine iz igračkih dana, ipak, kada utakmica krene sve se zaboravlja i svi žele samo jedno, a to je pobjedu svoje ekipe. Tako da će i publika u Zadru u ta tri dana moći uživati u potezima starih "majstora" kojih sigurno neće nedostajati. Konačne sastave ekipa organizator očekuje sedam dana prije početka turnira, a već sad se može reći da će biti jako puno igrača koji su nastupali za reprezentacije svojih država!, izjavio je Tonći Jerak ispred organizacijskog odbora, tvrtke S Event.

Za sudionike turnira pripremljen je i zabavni program koji će se održati u Famous baru. Ovakvi događaji koji se održavaju izvan sezone su idealni za grad Zadar koji se želi razvijati i kao destinacija sportskog turizma.

Organizatori Karlovačko IV Košarkaški masters veterana, tvrtka S Event, potpisnik je velikih košarkaških događanja kao što su Zadar Basketball Tournament, prošlogodišnja završnica Kupa Krešimira Ćosića, a koju je Hrvatski košarkaški savez proglasio najboljom ikada. Tu je i organizacija Svjetske lige veterana i veteranki koja je u Zadar dovela 800 sudionika te nacionalnog projekta obnove košarkaških igrališta Koš za koš.

Prijave ekipa za IV. Košarkaški Masters veterana primaju se do ovog petka, 17. ožujka 2017. godine na e-mail: info@s-event.hr.

 

 

 

Hvala i ugodan dan želim.