Premijer Andrej Plenković bio je sinoć u publici druge polufinalne utakmice košarkaškog Kupa Krešimira Ćosića, između Jolly JBS-a i Cibone, a prije toga je osudio ponašanje navijača na prvoj utakmici između Zadra i Cedevite.

S te su utakmice zbog neprimjernog navijanja udaljeni zadarski navijači Tornada, a više osoba privedeno je na obradu u policijsku postaju u Šibeniku. - Potrebno je učiniti maksimalni napor da se navijačko nasilje i uvrede uredi zakonski putem, kazao je Plenković.
On je prije točno osam dana u Zadru imao prilike čuti povike skupine Tornada koja je iskoristila veliki kulturni događaj otvaranja Kneževe palače, kako bi poslali svoje poruke i s psovkom. Vrlo neugodnu atmosferu, koja je vladala među građanima koji su bez ikakve primisli o košarci, došli na svečanost otvaranja obnovljene kulturne baštine, ublažio je sam Plenković izjavom kako je Zadar grad košarke, kao i kulture i turizma.

I opet su se zadarski navijači oteli svojim politički obojenim strastima. Ovako to opisuje šibenski portal ŠibenikIn:

Problemi su počeli u 33. minuti utakmice kada su pripadnici Tornada, navijačke skupine iz Zadra u nekoliko navrata glasno vrijeđali Cedevitina igrača Džanana Musu pa je glavni sudac prekinuo utakmicu.
Vikali su mu Musa Turčine, napuši se k..., a s tribina se tijekom utakmice čulo i HDZ pederi, košarku ste sje.... I prije 33. minute bilo je problematičnih poruka s tribine, već u prvoj četvrtini, ali tribina je ispražnjena kasnije.
U zadnjoj četvrtini utakmice glavni sudac Srđan Dožaj putem službenog spikera zamolio je predstavnike navijača Zadra da navijaju primjereno jer će u suprotnom, ukoliko se vrijeđanja na nacionalnoj osnovi ponove, prekinuti susret.
Navijači su njegovu molbu zanemarili i sudac je reagirao prekinuvši utakmicu te je naredio redarima da isprazne dio tribine na kojoj su se nalazili navijači Zadra.
Tijekom narednih deset minuta, pripadnici Tornada mirno su, okruženi policijom, napustili sportsku dvoranu na Baldekinu te je utakmica nastavljena. Prekid se dogodio kod rezultata 78:67 za Cedevitu u 33. minuti utakmice.
Nakon utakmice policija je izvijestila da je utakmica kupa bila prekinuta u 18,20 sati, odnosno sedam i pol minuta prije kraja i to zbog prekršajnog ponašanja većeg broja navijača KK Zadar koji su dobacivali poruke koje iskazuju ili potiču mržnju na temelju rasne, regionalne i nacionalne osnove.

Zbog koga  i u ime čega se to  građani Zadra još jednom trebaju sramiti?