Na šibenskom Baldekinu danas su na rasporedu polufinalne utakmice Kupa Krešimira Ćosića. Zadar se u 17 sati sastaje s Cedevitom, a Jolly u 20 s Cibonom. Nakon pobjede protiv Splita najbolji igrač Zadra Jakov Vladović (13 poena, 10 asistencija) kratko je prokomentirao četvrtfinalni dalmatinski derbi.

- Presudio je početak utakmice. Odigrali smo odličnih deset minuta u kojima smo primili samo 4 poena, a zabili ih 28. Imali smo taj jedan pad u igri. To je bilo logično, trener je rotirao, ali iako su se oni približili mi smo kontrolirao priveli utakmicu kraju.

O Cedeviti je rekao:

- Cedevita je naša najbolja ekipa. Na svim pozicijama pokriveni su sa dva ili čak tri igrača. Mi idemo rasterećeni na tu utakmicu, dat ćemo sve od sebe. Pokušat ćemo ih iznenaditi. Zna se koliko nama Zadranima taj kup znači i da je uvijek poseban.

Trerener Aramis Naglić je pojasnio zbog čega se odlučio za rotacije.

- Obrana je na otvaranju utakmice bila na razini kakvu želim, no nemoguće je cijelu utakmicu držati protivnika na niskom postotku i igrati u takvom ritmu. Ritam je pao zbog rotacija koje su bile neophodne jer šest, sedam igrača to ne mogu izdržati. Zbog nepromišljenih poteza i nediscipine u igri Split se približio, ali bez obzira na to iskontrolirali smo utakmicu.

Dotaknuo se i utakmice protiv Cedevite:

- Očekujem da damo sve od sebe. Da bi došli do velikog rezultata moramo naparvti velike stvari. Cedevita je favorit. Žao mi je da je Ivan Ramljak izvanmomčadi zbog propozicija mjer je igrao za Zagreb u Kupu protiv Škrljeva. Sigurni bi nam puno pomogao, ali ja vjerujem u ovih 11 igrača i siguran sam da će dati sve od sebe.