Drugi dan Final Eight Kupa „Krešimir Ćosić" otvorili su Split i Zadar. Slavila je ekipa Zadra 80:64 i time nakon Cedevite i Jolly JBS-a osigurala polufinale.

Zadar bolje otvara utakmicu i sa osam laganih poena Marinkovića dolaze do prednosti od šest poena (2:8), nakon čega je trener Splita primoran pozvati i prvi timeout. No ni nakon minute odmora momčad Splita nije jednostavno dolazila do šuta, a dvojac Vladović - Marinković radio je sjajno. Nakon 5 minuta igre Zadar je stigao i do dvoznamenkaste prednosti (2:12). Spomenimo samo kako je Marinković u tih pet minuta igre ubacio 11 poena. Split se jednostavno nije mogao pronaći u prvoj dionici, nije funkcionirao napad, ali ni obrana i četvrtina završava s velikom prednošću Zadra (4:28).

U drugu četvrtinu Split kreće puno agresivnije u obrani što se odmah odrazilo i na napad te momčad Ivice Skelina radi seriju od 7-0 za rezultat 11:30, no u nastavku nije išlo onako kako su planirali Žuti. Iako su smanjili zaostatak i dobili drugu četvrtinu 24:15, rezultat im nije išao na ruku i Zadar na odmor odlazi s prednošću od petnaest poena 43:28.

U treću dionicu Split ulazi raspoloženiji i nakon nešto manje od pet minuta igre, odnosno nakon lijepe trice Filipovića dolaze do samo 10 poena zaostatka za Zadrom (37:47). Održavao je Zadar dvoznamenkastu prednost sve do 28. minute kada Kalajžić pogađa tricu za 46:54. Iako su Splićani pokušavali sve kako bi se približili i došli rezultatski što bliže treća dionica završava sa deset poena prednosti za Zadar 49:59.

I u posljednjoj četvrtini momčad trenera Skelina pokušala je stisnuti, ali nije išlo. Prednost Zadra bila je preveliki zalogaj za Split te Zadar uz Cedevitu i Jolly JBS osigurava polufinale Završnog turnira Kupa Krešimira Ćosića.

Zadar će tako u petak u polufinalu igrati protiv Cedevite.