Gradski vijećnik Akcije mladih Marko Pupić Bakrač uputio je osobno, sa svojom adresom i brojem mobitela apel nogometnim klubovima Zadarske županije koje je naveo u svom priopćenju:

 

NK Bibinje; NK Arbanasi;
NŠK Croatia; NK Croatia;
HNK Dalmatinac;NŠK Debeljak
ŽNK Donat; NK Dragovoljac;
NŠK Galovac; NŠK Gorica;
NK Pridraga; NK HV Posedarje;
NK Murvica; NK NOŠK;
NK Nova Zora;NK Pag;
NK Pakoštane;NŠK Podgradina;
NK Polača; HNK Primorac;
NŠK Raštane;NK Sabunjar;
NŠK Sv Mihovil; NKŠkabrnja
HNK Velibit; NK Velebit;
NŠK Vrčevo; NŠK Zemunik
NŠK Zlatna Luka; NK Zrmanja
NK Zadar s.d.d

 

Poštovani predstavnici nogometnih klubova i članovi skupštine Nogometnog saveza Zadarske županije,

Kao što vam je svima poznato sadašnji predsjednik Nogometnog saveza Zadarske županije Reno Sinovčić sazvao je izbornu skupštinu  NSZŽ za 03.03.2017 godine. Sinovčić prikuplja potpise potpore za ponovnu kandidaturu za predsjednika NSZŽ i zastupnika u skupštini HNS-a.

Moram vas podsjetiti:
- da je Reno Sinovčić bio uhapšen i pritvoren te je protiv njega podignuta optužnica da je oštetio NK Zadar za preko 50 milijuna kuna
- da je NK Zadar nakon Rena Sinovčića ostao u potpunosti devastiran s blokiranim računima te je pao u treću HNL i trenutno se nalazi pred stečajem
- da Reno Sinovčić ima zabranu obavljanja funkcija u NK Zadar
- da Reno Sinovčić više nema nikakvu funkciju u niti jednom klubu, samim tim nema svoju bazu, ne predstavlja nikoga osim sebe samoga
- da je Reno Sinovčić pod svaku cijenu i na sve načine htio još jedan mandat na čelu Športske zajednice Zadarske županije što je završilo poništenjem skupštine ŠZZŽ od strane Ureda državne uprave i policijskom istragom.

Prvenstvena uloga sportskih klubova je odgoj djece i mladeži te njihov skladan psihofizički razvoj. Kakva se poruka šalje njima reizborom Rena Sinovčića za predsjednika NSZŽ i zastupnika u skupštini HNS-a? Zar je Reno Sinovčić netko na koga bi se oni trebali ugledati?
Apeliram na Vas da napravite sve što je u vašoj moći kako bi se na mjesto predsjednika NSZŽ i zastupnika u skupštini HNS-a odabrala osoba dostojna obnašanja tih funkcija.
Nadam se da ste svjesni svoje odgovornosti. Moramo učinit sve što je u našoj moći kako bi buduće generacije živjele u uređenom i uljuđenom društvu sa razvijenim sustavom vrijednosti.
Ili želimo da žive u banana državi tipa Kolumbije čijim nogometom i državom drmaju narko karteli ?

Na znanje:
-predsjednica RH
-predsjednik sabora RH
-predsjednik Vlade RH
-Hrvatski olimpijski odbor
-Hrvatski nogometni savez
-državna tajnica Središnjeg ureda za sport


Vijećnik u gradskom vijeću Grada Zadra
Marko Pupić-Bakrač