Danas započinje završnica Kupa Krešimira Ćosića koja prvi puta u povijesti ima osam sudionika. Domaćin završnice je Šibenik.

Zadar natjecanje započinje u četvrtak kada se u 16.30 sati u četvrtfinalu sastaje sa Splitom. Pobjednik ovog susreta u polufinalu će igrati protiv boljeg iz utakmice Cedevita-Kvarner.

Dok je pozornost usmjerena na Kup proanalizirali smo moguće rasplete situacije u završna četiri kola ABA lige.

Njugroženiji klubovi su Krka, Mornar i Zadar koji imaju po sedam pobjeda. Vjerojatnost da ispadne netko drugi (MTZ ili Mega Leks koji imaju pobjedu više, odličnu formu i povoljan raspored) je uistinu malena.

Nakon pobjede protiv Mornara s kojim sada ima omjer 2-0 Zadar je znatno popravio svoje izglede za ostanak, a sve je izvjesnije kako će, ukoliko ne bude većih iznenađenja, utakmica Krka-Mornar koja se igra 25. veljače biti presudna.

Krenimo redom.

U 23. kolu Zadar je gost kod Partizana, Mornar je domaćin Mega Leksu, a Krka gostuje kod Igokee.

U 24. kolu Zadar dočekuje Cibonu, a Krka Mornara.

U 25. kolu Mornar dočekuje Igokeu, Zadar gostuje kod Karpoša, a Krka kod Partizana.

U posljednjem kolu Zadrani su domaćini Union Olimpiji, Krka Ciboni, dok Mornar gostuje kod MZT-a.

Prepostavimo li da će sve tri ugrožene ekipe uzeti bodove na domaćim utakmicama, dakle i da će Krka nadigrati Mornara, Mornar ispada. Svi bi imali po 9 pobjeda, a u mini tablici ovih klubova Krka bi bila na 1., Zadar  na 2.,   a Mornar sa tri poraza i samo jednom pobjedom nad Krkom u Baru bi ispao iz ABA lige.

Pobjedom Mornara u Novom Mestu Mornar bi na kraju imao 10 pobjeda, Zadar 9, a Krka 8.

Za poravnanje sa Zadrom bi joj trebala pobjeda nad Partizanom u Beogradu ili Igokeom u Laktašima. Tada bi Zadar ispao zbog dva poraza od Krke u ovoj sezoni.

Puno toga je i u rukama Igokee koja dočekuje Krku i gostuje kod Mornara. Obje pobjede Igokee Zadar približavaju ostanku.

Kombinacija je pregršt, no sve počinje i završava sa Zadrom koji bi s dvije domaće pobjede bio nadomak cilju, a s eventualnim slavljem kod Karpoša i osiguran od ispadanja.