Kojem to prijatelju košarke nije drago vidjeti pune Gripe? Prošle godine KK Split je bio na rubu ispadanja u A2 ligu, ove sezone drži vrh prvoligaške ljestvice sa samo dva poraza.

Totalno žutilo je zahvatilo Split koji ponovno punim plućima diše za košarku. U gradu trostrukog prvaka Europe, gradu Dina Rađe i Tonija Kukoča, Damira Šolmana i Rate Tvrdića, ponovno na svakom kantunu priča o košarci.

Ostavimo priču u kvaliteti i usporedbu s nekim drugim vremenima po strani. U okolnostima koje jesu ovosezonska momčad Splita pronašla je ono što, primjerice, zadarska nema - užitak igranja košarke.

Nema sumnje da je Zadar igrački kvalitetnija ekipa, ali pogled na ljestvicu kao i igre koje ove dvije momčadi prikazuju tijekom sezone to ne pokazuje.

Sveokupna loša atmosfera u klubu i oko njega i igranje na dvije fronte, izostanak sreće...Svega se nakupilo u zadarskoj čaši gorčine.

Split se, s druge strane, skrasio u okvire realnoti, igra samo A1 ligu i malo češće se susreće s dodirima sreće.

Rezultat svega je nadolazeći nedjeljni dalmatinski derbi u kojemu je Split favorit, a za kojeg već danas, u petak ulaznica više nema. Splićani tvrde, napunili bi i Spaladium arenu.

- Veselim se toj utakmici i punim tribinama, rekao je prije nekoliko dana Aramis Naglić, trener Zadra, pred kojim je večeras utakmica odluke u ABA ligi protiv Mornara.