U organizaciji ŠRD " Zubatac" i trgovine „Udica - Sonik" u subotu je na lukobranu JK „Uskok" održan 1. Eging kup Udica - Sonik, natjecanje u lovu lignji i sipa s obale. 

Najbolji lignjolovci iz Zadra, ali i Šibenika, Splita, Kaštela, Gospića i Zagreba, puna su četiri sata s obale lovili lignje i sipe. Zbog lošeg vremena ulov je bio manji od očekivanog, no to nije pokvarilo dobru atmosferu na Vitrenjaku. 

- Malo su nas omeli vremenski uvjeti, kiša te vjetar koji smanjuje domet. No, bitno je druženje natjecatelja, a odaziv je dobar. Primamljive nagrade i zanimljiva tehnika privukli su 29 sudionika iz svih krajeva Hrvatske. Eging kup Udica - Sonik zasigurno će postati tradicija. Već je u planu novo natjecanje - ako ne ove, onda sigurno sljedeće godine, poručio je Dario Matković iz trgovine „Udica - Sonik". 

Ulovljeno je 10 liganja i 1 sipa, a najviše je na vagu donio Darko Dellorco (472 grama). On je kao pobjednik 1. EGING KUPA osvojio vrijedan Tailwalk eging štap. Drugo mjesto osvojio je Željko Kuk s 376 grama, a on je ujedno i dobitnik nagrade iznenađenja za najveću lignju. Brončana među lignjolovcima bila je Tea Radil. 

Nakon proglašenja pobjednika, natjecatelji su, uz razmjenu iskustva i savjeta, uživali na prigodnom domjenku i zaigrali tombolu.