Novi trener Zadra Aramis Naglić službeno je predstavljen na konferenciji za medije. Na klupi Zadra debitirat će u četvrtak u Zagrebu, gdje Cibona i Zadar igraju zaostalu utakmicu A-1 lige hrvatskog prvenstva (18:00 sati).

Samo dan uoči utakmice s Cibonom, svjestan je koliko ga opsežan posao očekuje ukoliko želi ostvariti željeni rezultat sa svojim novim klubom.

Druženje s novinarima otvorio je sportski direktor Branko Skroče sa zahvalom Nevenu Plantaku na svemu učinjenom:

- Prvo se želim zahvaliti Nevenu Plantaku za sve njegove pokušaje da izvuče maksimum iz ove momčadi. Onog trenutka kad to više nije mogao i kad je rekao kako ga igrači više ne slijede, zahvalio nam se i rekao da više ne može biti trener Zadra. Razišli smo se korektno, bez ikakvih repova.

Potom je predstavio Aramisa Naglića, trenera kojeg je dočekao uistinu nezahvalan zadatak izvući maksimum iz ekipe koje se trenutno nalazi na svome minimumu:

- Čovjek kojega ne treba previše predstavljati budući da se radi o bivšem reprezentativcu, dvostrukom osvajaču Eurolige i bivšem igraču Zadra. Mislimo da on može ovu momčad vratiti na pravi put i igračima vratiti samopouzdanje. Pred njega nismo postavili nikakav imperativ već je naš cilj da momčad napokon proigra onako kako bi trebala. On mora uvjeriti igrače da je svaka iduća utakmica odlazak u rat i dokle god imamo mogućnosti izboriti ostanak u ABA Ligi, moramo se boriti.

Potom je riječ dobio i Naglić koji je naglasio kako je svjestan izazova koji ga očekuju na užarenoj zadarskoj klupi:

- Zadar je uvijek izazov. Dobio sam niz poruka od ljudi koji se pitaju "što ti je ovo trebalo", ali da su stvari idealne, ne bi bilo smjena trenera i ja ne bih bio ovdje. Zadru treba trener koji je spreman riskirati, a ja sam taj. Zadar je prije svega strast, tradicija i klub za kojeg se vrijedi boriti. Moj će najveći uspjeh biti ako igračima vratim strast za igranjem košarke. To nije patetika, tako se treba ponašati. Ne opterećujem se selekcijom igrača, niti stanjem na tablici već počinjem od "nule". Bit ću zadovoljan ako vidim pomake u odnosu igrača prema košarci, a tada će se vratiti optimizam i svima onima koji prate klub.

Naglić većinu igrača Zadra već poznaje, a napominje i kako je odmah "kliknuo" sa svojim pomoćnicima Frankom Sterleom i Samirom Žužom:

- Većinu igrača znam i svjestan sam njihovih snaga i nedostataka, dok neke igrače prvi put vidim. Polako ću stoga uvoditi nove stvari u igru jer nema puno vremena za trening, slijedi nam niz utakmica i svaka šokantna promjena u taktičkom smislu nam može samo naškoditi. Stožer mi je kvalitetan, našli smo se na istoj valnoj duljini i od njih očekujem veliku aktivnost u radu.

Već sutra je pred Naglićem prvi ispit i to onaj koji spada u red najtežih - gostovanje kod Cibone. Dodatna je otegotna okolnost to što neće moći koristiti igrače registrirane u zimskom prijelaznom roku (Ramljak, Kovačević, Franke i Georgiev). Naime, radi se o zaostaloj utakmici iz prvog dijela sezone i mogu se koristiti samo igrači koji su tada bili registrirani za svoje klubove.

- Imat ćemo skraćeni roster, kao uostalom i oni, no to je prilika igračima koji su bili manje na parketu da se nametnu. Napravit ćemo sve za pobjedu - poručio je novi trener Zadra.