Navijačka Facebook stranica KK Zadar Fans objavila je intervju s legendarnim igračem KK Zadar Veljkom Petranovićem. Prenosimo vam ovaj zanimljivi razgovor:

Gdje ste sad i čime se bavite nakon što ste se čak 35 godina bavili košarkom?

- Trenutno sam u Sloveniji, ali sam stalno na putu za Hrvatsku privatnim poslom.

U 35 godina karijere igrali ste za mnoge klubove, bili ste i trener, pa vas pitamo u kojim klubovima ste doživjeli najljepše trenutke svoje karijere?

- Najlipši trenuci su trenuci ponosa i slave u Zadru.

Počeli ste u Drnišu u KK DOŠK, pa ste potom kao mladi talentirani košarkaš prešli u KK Zadar. Kako ste se osjećali tada?

- Na početku je bila nostalgija, a poslije kada sam stekao prijatelje super.

U Zadru ste ostavili neizbrisiv trag i postali ste legenda zadarske košarke. Koji vam je najdraži trenutak koji ste doživjeli u dresu Zadra?

- Osvajanje prvenstva Jugoslavije, nezaboravno i neponovljivo!

Tokom svoje karijere bili ste poznati po svojoj borbenosti i požrtvovnosti, a igrali ste košarku mnogo iza igračkog prosjeka, približivši se pedesetima. Što je bio ključ toga?

- Zdravlje i dobra pripremljenost. I danas sam spremniji od pola igrača košarkaškog kluba.

U jednoj utakmici u Sloveniji ste zabili čak 100 poena za 30 minuta. Kako ste se tada osjećali na terenu?

- Izgubio sam snagu, nikada to više ne bih ponovio.

Trenutno stanje u KK Zadru je katastrofalno, kako vi gledate na sve to?

- Ne mogu doći sebi da imamo tako nesposobnu upravu.

Godinama se sustavno uništavala zadarska košarka, a sad je sve to došlo na naplatu. Od ovoga gore ne može, što i kako sad dalje?

- Najbolje je zamijeniti ove ljude u klubu i naći ambicioznije i mlade, a toga u Zadru ima, ako oni ne mogu poboljšati stanje onda stečaj i početi iz nule.

Koliko znamo jedini ste od legendi koji ste više puta u javnosti prozvali odgovorne za stanje u klubu. Imaju li ostale legende isto mišljenje kao i vi?

- Svako ima svoje mišljenje, a za njihovo pitajte njih. Ne znam, možda se boje...

Je li istina da ste KK Zadru pronašli sponzora, međutim direktor Boris Skroće Vam nikada nije odgovorio na dopise koje ste mu slali vi i odvjetnik?

- Da istina je! 2014. na turniru veterana je bio sa mnom čovjek koji je trebao biti sponzor kluba. Jedno super poduzeće. Dogovorili smo se bili sa direktorom kluba da se nađemo na Višnjiku. Prije toga sam bio kod njega u klubu. Nas dva smo čekali, a on se nije pojavio. Direktor kaže da klub ima dovoljno novaca i da mu pomoć nije potrebna. Prošle godine u trećem mjesecu moj odvjetnik je poslao dopis da sam spreman sponzorski pokriti troškove kluba. Klub je meni ostao dužan 17 mjeseci radnog staža u sezoni 91/92. Imam ugovor i riješenje od mirovinskog, ali gospodin Skroće je rekao da to nije njegov problem. Nitko ne bi bio oštećen, nego bi klub bio na dobitku. Taj sponzor kojeg sam pronašao nije jedini, nego više njih, ali direktor nije odgovarao, pa pošto nije odgovarao, moj odvjetnik je poslao novi dopis klubu u kojem tražim zabranu upotrebe moga imena i prezimena, slika, videozapisa, a pogotovo za 86. godinu.

Kako komentirate propust kluba da se zaboravila organizirati minuta šutnje za preminulog bivšeg igrača Zadra, Josipa Sičića?

- To se pravome klubu ne može desiti, samo lokalcima.

Jazine i Tornado. Opišite ih jednom riječju?

- Proša sam puno svita, vidio lipših dvorana, ali to u Jazinama možeš samo doživiti uz Tornado. Jednom riječju nezaboravno!

Najbolji stranac u povijesti KK Zadra?

- Todor Gečevski.

Smatrate li da grad Zadar i njegova okolica imaju dovoljno kvalificiranih i sposobnih ljudi za vođenje kluba ili je za potpuni rebuilding potrebna neka osoba koja nije toliko poznata javnosti, naprimjer visoko sposoban menadžer s košarkaškim i poslovnim iskustvom iz inozemstva?

- Zadar ima kapacitet za vođenje kluba. Naprimjer, gospođa Zrilić i Tonči Jerak.

Kako gledate na omladinski pogon i činjenicu da je dosta naših igrača po drugim hrvatskim klubovima, a u Zadru nije dobilo priliku?

- Omladinski pogon ne poznam i ne mogu komentirati, ali pošto nema igrača iz omladinskog pogona onda se slabo radi...

Zadarske legende/veterani. Mogu li na koji način pomoći klubu?

- Legende kluba mogu pomoći, ali ne smiju jer znaju više od onih što vode klub koji nemaju pojma o košarci i zato legende ne mogu blizu.

Smatrate li da Sport Event agencija radi dobar posao u svrhu promocije zadarske košarke? Vidite li ih možda i nekim funkcijama unutar kluba?

- Sport Event tvrtka je sposobna i mislim da su jedini u Hrvatskoj koji rade svoj posao. Organizacija turnira u 9. mjesecu i turnir veterana sve govori. Bio sam na dva turnira i svi su govorili u superlativima o turniru i organizaciji. Dakle imaju sposobnosti, ali za klub izgleda nisu podobni.

Odnos ABA lige i domaćeg hrvatskog prvenstva. Što bi trebalo biti primat?

- Domaće prvenstvo.

Mišljenje o novom treneru Aramisu Nagliću, mislite li da ipak možemo izbjeći posljednje mjesto do kraja sezone u ABA ligi?

- Naglić je upa u kašetu brukava. Volio bi da izvuče Zadar, ali teško. Trebalo je na klupu Zadra doći ime ala: Đurović, Petrović ili Jusup, onda bi mogli govoriti da bi se nešto moglo napraviti, a ovako čekajmo i gledajmo.

I za kraj poruka svim navijačima Zadra?

- Poruka svim navijačima je bojkot utakmica dok se ne sredi situacija u klubu.