Novi poraz košarkaša Zadra. U zaostaloj utakmici 9. kola A1 lige Cibona je u Zagrebu slavila 102-88. Zadrani su bolje ušli u susret, poveli 7-18 i neobjašnjivo u završne tri minute prve četvrtine sve bacili u vodu. Cibona je prvu četvrtinu dobila 27-15.

U drugoj je nastavljen zadarski pad koji se zaustavlja na -13 (45-32). Uslijedilo je razdoblje dobre igre i povratak Zadra u rezultatski egal. Na poluvrijeme se otišlo s rezultatom 51-48.

U trećoj je četvrtini Zadar u jednom trenutku vratio prednost na svoju stranu 54-55, nakon čega je sve otišlo na stranu domaćina. U posljednju dionicu se ušlo s Cibonim +7 (74-67). Zadar više nije uspio zaprijetiti.

Na trenutke ova je utakmica izgledala kao revijalni susret, bez puno žara i s propusnim obranama.

Cibona se devet kola prije kraja natjecanja probila na peto mjesto ljestvice s omjerom pobjeda i poraza 11-4. Zadar je smješten na posljednju poziciju koja vodi u play off, na osmo mjesto s mizernim omjerom 8-7.

Baš kao i u utakmici Zadar-Krka i nakon ove valja pohvaliti igru Lovre Mazalina. Pokazao je puno kreativnosti i slobode u igri. Igrao je svih 40 minuta, postigao 25 poena uz sjajnu selekciju šuta, a svemu tome dodao je 11 skokova i 4 asistencije.

Kod Cibone prednjačili su Željko Šakić s 19 i Paolo Marinelli s 18 poena.