Zanimljiva je bila konferencija za novinare nakon utakmice Zadar -Krka. Porazom u ovoj utakmici Zadar je pao na zadnje mjesto ABA lige.

Šest kola prije kraja prostora za napredak ostalo je malo. Trener Neven Plantak je na izravno pitanje razmišlja li o ostavci rekao kako će za dan, dva nakon sastanka s direktorom i sportskim direktorom sve biti jasno.

Poručio je kako se nešto mijenjati mora, a to u ovom trnutku nakon završetka prijelaznog roka ne mogu biti igrači. Na pressici je kao promatrač bio prisutam i direktor kluba Boris Skroće koji je tek na peti upit kolege novinara Željka Kapelarija kratko odgovorio kako nem što za reći.

Pogledajte pressicu koju je izravno na svom Facebook kanalu prenosio S event:


View on YouTube

Neven Plantak, trener Zadra:

"Ušli smo dobro u utakmicu, ali smo odmah nakon izmjena doživjeli pad u igri. To nam se nažalost događa često i imamo neobjašnjive amplitude u igri. Mi smo igrali s kraćom rotacijom od 8 igrača, bili smo u dobrom ritmu i nisam htio previše rotirati jer nam se to osvetilo u Šibeniku. Sve u svemu, zaslužena pobjeda Krke. Što se nas tiče, smatram da se nešto mora promijeniti. Igrače je teško mijenjati, jer je prijelazni rok završen, ali neću ništa prejudicirati prije sastanka s direktorom i sportskim direktorom."

Lovro Mazalin, igrač Zadra:

"Teško je bilo što reći u ovom trenutku, kada sam još pun emocija od utakmice. Imali smo dvadeset koševa razlike i bili smo u dobrom ritmu. Nije mi jasno što se dogodilo u našim glavama u drugom poluvremenu. Imali smo previše grešaka, promašenih zicera, ja sam također napravio pogrešku kada nisam šutnuo otvorenu tricu u završnici, a najviše su nas dotukle dvije dalekometne trice Rebeca. Ovo je težak poraz za nas, ali ništa još nije izgubljeno. Imamo još dosta utakmica u kojima se moramo iskupiti za dosadašnje poraze."

Dejan Mihevc, trener Krke:

"Svaka čast mojim igračima koji su odigrali ovu, psihološki tešku utakmicu za obje momčadi, na visokom nivou i vratili se nakon lošeg otvaranja . Najvažnije da smo nakon zaostatka od dvadeset koševa i dalje vjerovali da možemo pobijediti. Znali smo da su obrana i kontrola skoka ključni protiv Zadra, to smo uspjeli postići, a onda smo dobili i samopouzdanje u napadu. Smatram da smo odigrali dobru utakmicu i zasluženo pobijedili."

Marko Luković, igrač Krke:

"Smatram da smo zasluženo pobijedili utakmicu, iako smo imali dosta uspona i padova. Čestitam svojim suigračima, već više puta ove sezone smo pokazali karakter, tako i večeras kad smo se vratili sa zaostatka od dvadesetak koševa. Pobjedu bih posvetio svom djedu, koji je trenutno teško bolestan i želim mu što brži oporavak."