U redakciju nam je stiglo priopćenje Udruge navijača Tornado kao reakcija na izjave direktora KK Zadar Borisa Skroće na konferenciji za medije održanoj u subotu.

Priopćenje donosimo u cijelosti:

Nakon subotnje presice uoči susreta Mega Leksa i Zadra, a na kojoj se javnosti obratio direktor kluba Boris Skroće, iskoristivši je za predizborno obraćanje javnosti u kojem je spomenuo i UN Tornado Zadar. Izdvajamo dio s presice u kojoj se direktor dotaknuo navijača i izrekao sumnje o tome da se u Tornado infiltrirala politika, a sve to pred same izbore.

„Hvala navijačima koji prate u velikom broju KK Zadar. Mi smo po statistici treća najgledanija ekipa iza Crvene zvezde i Partizana. Zahvaljujem i onima koji se ponekad ne slažu s nama i manifestiraju to ne neki svoj način. To je njihovo pravo i mi ćemo to poštivati. Vjerujem da dijelimo ljubav prema klubu i da će ta ljubav prevladati u odnosu na druge stvari. Ne bi volio da bilo koja politička opcija, a izbori su pred vratima, se infiltrira u navijačke redove. Ne kažem da je, ali ni da nije. Nešto se tu čudno događa. Neka sport ostane sportašima, politika političarima, a navijanje navijačima."

UN Tornado Zadar nikada nije bila, niti će ikada biti obojena političkim bojama! Zanima nas samo jedno, a to je naš KK Zadar, čist, transparentan i bez dugova, te sa sposobnom upravom kluba, a trenutna to sadašnja sigurno nije! Kada se jedan od najnesposobnijih direktora u povijesti kluba već dodirnuo predizborne kampanje, dovoljno je spomenuti trenutna događanja u i oko kluba. Novim rebalansom gradskog proračuna u klub su ulupani novi milijuni kako bi se klub izvukao iz Fibine blokade, a nakon toga su dovedena dva pojačanja upitne kvalitete. Sve to se događa, gle čuda, nekoliko mjeseci prije samih izbora, a s ciljem mazanja očiju javnosti i navijača. UN Tornado Zadar će se uvijek, koja god politička opcija bila na vlasti, boriti protiv nesposobnih ljudi i uhljeba na čelu KK Zadar, te tražiti stručnost i kvalitetu upravljanja najdražim klubom. Direktor se osvrnuo i na natječaj za direktora marketinga koji će biti ponovljen jer je eto, neozbiljno zaposliti marketinškog stručnjaka pošto klub nema prostor u kojem bi on mogao raditi, očito to nije znao kada je raspisivao prvi natječaj.
Za kraj, osvrnimo se i na obećani Fan Shop koji je upravo direktor ponosno najavio na početku sezone, a od kojeg do dana današnjeg nema ništa. Ovo je samo još jedan dokaz nesposobnosti sadašnjeg vodstva kluba, pa se stoga slažemo s jednom izjavom direktora" neka sport ostane sportašima, politika političarima, a navijanje navijačima"!

Napomena: UN Tornado Zadar poziva sve Zadrane i prijatelje KK Zadar, te članove Tornada da nam se priključe u petak na putu za Šibenik. Prijaviti se može u inbox službene facebook stranice UN Tornado Zadar. Cijena puta i karte za utakmicu iznosi 80 kn, a kreće se s Lipotice.