U press centru dvorane Krešimira Ćosića održana je konferencija za medije na kojoj su Boris Durlen, predsjednik Komisije za mali nogomet i nogomet na pijesku HNS, Mate Stanković, izbornik malonogometne reprezentacije Hrvatske i Denis Karlović, direktor ŠC Višnjik najavili dvije međunarodne prijateljske utakmice u futsalu između Hrvatske i Italije koje će se odigrati 26. i 27. siječnja 2017. s početkom u 19:00 sati.

Utakmice će se odigrati u sklopu priprema za početak kvalifikacija za Europsko prvenstvo koje će se igrati u Ukrajini. Italija je izabrana kao jako dobar protivnik, trenutno je 5. na Fifinoj ljestvici dok Hrvatska drži 12. mjesto, za test pred početak kvalifikacija. Hrvatska reprezentacija dolazi u Zadar u nedjelju 22., a Italija u utorak 24. siječnja, te će prije prijateljskih utakmica odraditi pripremne treninge.

HNS je pripreme i utakmice odlučio odraditi na Višnjiku zbog velike popularnosti koju futsal ima u Zadru, te su ovim putem pozvani svi da dođu dati podršku našoj reprezentaciji.

Uz ove dvije utakmice odigrati će se i dvije revijalnog karaktera, u četvrtak 26. siječnja susrest će se Grad Zadar i Doktori, a u petak 27. siječnja Super Chicks i ŽMNK Mirlović Zagora, obje u 17:30 sati.

Dvodnevna ulaznica iznosi 20 kuna, a moći će se kupiti na blagajni ŠC Višnjik od 15:00 sati na dan utakmice.

Raspored odigravanja utakmica:

26. siječnja u 17:30 Grad Zadar - Doktori u 19:00 Hrvatska - Italija

27. siječnja u 17:30 Super Chicks - ŽMNK Mirlović Zagora i u 19:00 sati Hrvatska - Italija.