Prometno je u KK Zadar posljednja dva dana. Nakon FIBA-ine deblokade klub je prvo registrirao Slovenca Maja Kovačevića. Ubrzo su stigla dva nova igrača Yannik Franke i Aleksandar Yanev Georgiev.

Unatoč financijskoj dubiozi, koja je već ove sezone dovela do štrajka igrača,  Zadar se odlučio na dovođenje reprezentativaca Nizozemske i Bugarske.

Hoće li oni pomoći klubu da ostvari zacrtane ciljeve: ostanak u ABA ligi (izbjegavanje zadnjeg mjesta) i plasman među tri prvoplasirane momčadi HKS A1 lige, ostaje nam za vidjeti.

Prvi cilj čini se dostižnim, no pitanje je može li Zadar u nastavku sezone nadoknaditi sve propuste i kiksve počinjene u dosadašnjem dijelu domaćeg prvenstva.

Naravno, tu je i Kup Krešimira Ćosića, koji bi Zadranima i onima koji vode klub, mogao spasiti sezonu. Sa zdravim igračima i pristiglim pojačanjima Zadar svakako ima što za reći u ovom natjecanju.

Osim dolazaka, bilježimo i jedan odlazak. Krilni centar Domagoj Vrkić, do kraja sezone igrat će u dresu sinjskog Alkara.

- Dogovorili smo se s njim da ode u Alkar. Tamo bi trebao dobiti veću minutažu koja je mladim igračima poput njega iznimno važna za razvoj, rekao je sportski direktor kluba Branko Skroće.

Zanimljivo je kako će Vrkić priliku za napredovanje dobiti u klubu koji je nedavno pobijedio  Zadra dok se Vrkić "ledio" na zadarskoj klupi.