ZADAR- Za početak 2017. godine KK Zadar će iz Gradskog proračuna dobiti 3.5 milijuna kuna, a NK Zadar 700 tisuća kuna. To su obaveze Grada Zadra, kao vlasnika tih klubova u ukupno planiranom iznosu za sport od 22 milijuna kuna.

Lani je za KK Zadar bio isti iznos koji je rebalansima gotovo udvostručen, dok je za NK Zadar početni plan bio 900 tisuća kuna. Sportska zajednica Grada Zadra od 8.1 milijuna kuna na 80 klubova raspodijelila je  6.6 milijuna kuna. Sto tisuća kuna više nego u proračunu za ovu godinu.
Iznose za većinu vodećih klubova, čiji su rezultati poznati u javnosti, Povjerenstvo je očito kopiralo. Izražene javne potrebe zadarskih klubova  daleko su veće, ali su se u SZ Grada Zadar pri određivanju novčane vrijednosti rukovodili određenim kriterijima.
Najviše novca (1.1 milijuna kuna) pojedinačno otpada na košarku, s tim da će Ženski košarkaški klub Zadar dobiti 315 tisuća kuna, a KK Puntamika i KK Jazine po 300 tisuća kuna. Veslački klub Jadran, kao i svake godine, dobit će 700 tisuća, Rukometni klub 420 tisuća kuna. Za muški i ženski odbojkaški klub otpada 650 tisuća kuna. Vaterpolo klub dobiva 320 tisuća kuna. Na JK Uskok odlazi 266 tisuća kuna, a na JK sv. Krševan, klub osvajača zlatnih olimpijskih medalja, 240 tisuća  kuna, isto kao i lani.
Za ASK je iz gradske blagajne namijenjeno 200 tisuća kuna kao Biciklističkom klubu. Plivački klub Zadar kao i lani dobit će 180 tisuća kuna, a PK Jadera 160 tisuća kuna. I tako redom do iznosa od pet tisuća kuna za hiperaktivne triatlonce ili dvije tisuće kuna za Stolnoteniski klub Zadar dok će stariji brat Donat dobiti 191 tisuću kuna iz gradske Grad Zadar isplaćuje stipendije sportašima prema kategorizaciji HOO u iznosu od 100 tisuća kuna. Njih, na žalost zadarskog sporta, nema puno.
Vrhunski sportaši su jedino Šime Fantela i Igor Marenić. U toj prvoj kategoriju su i Marin Begović iz VK Jadran te Tea Radil iz Sportskog ribolovnog društva Zubatac.
Iz istog kluba, ali u drugoj kategoriji je Anđelo Kosović, jedriličarke iz JK Uskok Marina Dujmović i Enina Ninčević te Ivica Bratanović iz Streljačkog kluba osoba s invaliditetom.