Na bazenu ŠC Višnjik danas je najavljeno Ekipno prvenstvo Hrvatske u plivanju. Organizacija natjecanja dodijeljena je Plivačkom klubu „Zadar" koji drugi puta ima priliku ugostiti najbolje hrvatske plivače.

- Među njima su Sanja Jovanović, olimpijac Mario Todorović, najbolji hrvatski plivač u ovom trenutku Mislav Sever, Kristijan Tomić, Ana Radić i ostali sudionici tek održanog Svjetskog prvenstva u malim bazenima, kazao je Željko Olujić, trener u PK Zadar.

- Na natjecanju će nastupiti po 16 najboljih muških i ženskih ekipa, po osam u A i B rangu. Natjecanje se odvija u tri dijela, započinje u subotu 17.12. u 9 sati. Istog dana plivači će ponovno na bazen od 16 sati, a treći dio natjecanja održat će se u nedjelju 18.12. s početkom u 9 sati. Svečano otvorenje je u subotu u 16 sati za kada je predviđen i prigodan program. PK Zadar nastupa u obje kategorije u B rangu natjecanja. U muškoj konkurenciji nastupit će Antonio Milin, Filip Petani, Bruno Šarić, Marko Radović, Božo Puhalović i Marijan Kulaš, u ženskoj konkurenciji: Katja Čizmin, Nikka Sipina, Anna Mladenović, Nikita Baraba, Lea Matešić, Andrea Anna Milin, Petra Rudić i Marija Dora Bačić, najavila je trenerica Josipa Nekić.

Ambicije Zadrana su ostanak u B rangu u muškoj kategoriji te napad na A rang, odnosno plasman na prva dva mjesta u ženskoj.

- Nažalost zbog bolesti odsutna je Barbara Ćustić, što nam malo remeti planove, no mi ćemo dati sve od sebe da izborimo plasman u A rang, poručio je Olujić.

Iz PK Zadar pozivaju Zadrane da dođu na bazen Višnjik i daju podršku zadarskim plivačicama i plivačima.

Istovremeno plivači PK Jadera će nastupiti u Splitu na Prvenstvu Hrvatske u C rangu.