Nema naznaka skorog povratak na parket Lovre Bašića, izjavio je uoči sutrašnje utakmice protiv FMP-a u Beogradu trener Zadra Neven Plantak.

Ne tako davno optimistično se najavljivao Bašićev povratak sredinom prosinca. Nažalost, nakon operativnog zahvata i rehabilitacije Bašić još uvijek nije spreman za povratak. Podsjetimo, ozlijedio se ususret sezoni.

Loša vijest je i ozljeda Marka Jurice koji je napravio magnetsku rezonancu te se čekaju nalazi.

Upitan je i nastup ključnog igrača Zadra Jakova Vladovića koji je na put krenuo bez odrađenog treninga.

- Na licu mjesta vidjet ćemo hoće li i koliko biti od pomoći. Ali, nema plakanja! Idemo u Železnik dati sve od sebe, borit ćemo se i pokušati napraviti dobar rezultat, rekao je Plantak.

FMP je, kaže, radna ekipa koja igra agresivno svih 40 minuta rotirajući najmanje 10 igrača.

- Na nama je da na tu agresivnost odgovorimo još jače i pokušamo smanjiti broj izgubljenih lopti. Tada bismo imali velike izglede za pobjedu, zaključio je Plantak.

Ivan Marinković naglašava kako je u pitanju vrlo bitna utakmica.

- FMP je odlično uigrana ekipa. Momci se dobru poznaju, a glavni igrač im je playmaker Filip Čović na kojeg treba obratiti posebnu pozornost. Dva su mjeseca prošla od naše zadnje utakmice koju smo dobili u neizvjesnoj završnici. Ova utakmica je nešto posve novo, trebamo biti motivirani, fokusirani i koncentrirani. Vjerujem da će to biti dovoljno, poručio je ponajbolji igrač Zadra ove sezone Ivan Marinković.

Slično razmišlja i Boris Barać.

- Njihova pick & roll igra je nešto na što treba obratiti pozornost. Bit će teška utakmica, neizvjesna. Vrijeme je da nam se nakon poraza od Krke i Olimpije na jednu loptu nešto na gostovanju i vrati. Idemo na pobjedu, dižemo se, bodrimo jedan drugoga, nadam se da ćemo prikupiti što više bodova.