Univerzalna sportska škola Start iz Zadra pobjednik je Božićnog natjecanja univerzalnih sportskih škola Zadarske županije.

Natjecanje je pred 300-njak gledatelja održano u dvorani osnovne škole u Poličniku.

Novi vladari zadarskog sporta, kako ih je na proglašenju najavio voditelj programa, polaznici Starta, osvojili su 68 bodova, osam više od drugoplasiranih mališana iz Sv. Mihovila (Preko).

O trećem mjestu nakon dva i pol sata natjecanja presudio je jedan bod. Univerzalna sportska škola Junior iz Biograda s 53 boda uzela je broncu. Domaćin natjecanja, murvička Abeceda sporta ABC ostala je kratka za jedan bod, ali ne i uskraćena za pokal i odličja koja su dobili svi sudionici natjecanja.

U prvog igri, poligonu, najspretniji su bili mali boduli ispred Zadrana, za jedan bod. U igri kineski štapić, prenošenju lopte uz pomoć štapova dominirali su Startovci, baš kao i u prikupljanju loptica s centra igrališta. Tu su Zadrani stekli prednost koju su s dvije pobjede održali i u završnoj igri - potezanju konopa.

Ova je igra izazvala najviše uzbuđenja i na kraju napornog natjecanja pokazala kako su najmlađi sportaši naše županije spremni uložiti zadnji atom snage za svoju sportsku školu.

Publika je to prepoznala i sve sudionike nagradila ovacijama.