KK Zadar je u 12. kolu ABA lige na Višnjiku nadigrao Karpoš Sokoli 93:74. Novi trener Zadra Neven Plantak tako se zadarskoj publici predstavio uvjerljivom pobjedom. 

Nakon utakmice čestitao je svojim igračima na pobjedi. 

- Iskreno da vam kažem, dosta sam se pribojavao ove utakmice jer su gosti jako dobra momčad bez obzira na poziciju na ljestvici. Ipak, mi smo ih uspjeli limitirati dobrom i čvrstom obranom. Igrači su u samo tri dana uspjeli prihvatiti moje zamisli, što nije bilo lako i na tome im odajem priznanje. Igrali smo odličnu obranu, a iz te dobre obrane smo uspjeli kreirati dosta kontri i polukontri koje smo uspješno realizirali. Moramo nastaviti s ovakvom obranom i u idućim utakmicama, jer će to biti ključ dobrih rezultata.

Lovro Mazalin, koji je s Ivanom Marinkovićom bio najefikasniji igrač, poručio je kako je ovo iznimno bitna pobjeda u jednoj od najvažnijih utakmica sezone.

- Novi trener je uveo novu energiju i nova pravila, koja smo po mojoj ocjeni , dosta dobro prihvatili, pogotovo što smo imali samo nekoliko dana na raspolaganju. Ključ pobjede bila je naša obrana, jer smo uspjeli zaustaviti njihove opasne šutere. Uz to, dobro smo i napadački odigrali, kad se lomila utakmica pogodili smo nekoliko važnih šuteva i smatram da smo zasluženo pobijedili.