ZADAR- Zadar ali i Hrvatska napokon su dobili prvu knjigu o sportskom velikanu Krešimiru Ćosiću zahvaljujući Dragi Mariću koji je „Čovjeka s Olimpa" predstavio na današnji dan - Krešin rođendan.
Mala dvorana zadarskog kazališta bila je tijesna za poklonike Krešinog lika i djela. Na promociji su među ostalima bila supruga Ljerka, Krešina sestra Gordana, osvajači olimpijske zlatne medalje Igor Marenić i Edo Fantela, Pino Giergia, gotovi svi Zadrani iz svijeta košarke, ali nitko iz KK Zadar i nitko iz Grada Zadra.
Drago Marić je četiri godine čekao i vapio pomoć za tiskanje knjige o Kreši. Nitko mu nije izašao u susret osim dr. Marka Prenđe koji je oživio knjigu koja je, kazao je autor, bila „klinički mrtva", slavonska tiskara TDA Brod i njena podružnica Zadarska tiskara. Marić je njima danas izrazio svoju zahvalnost kao i Jasminki Bajlo, prevoditeljici knjige na engleski jezik i prvoj Krešinoj suradnici u upravi KK Zadar.

Na promociji knjige, Drago Marić je podsjetio kako su mu, dok je bio novinar, mnogi spočitavali zbog čega uzdiže i idealizira Krešu Ćosiću. - Zato sam u pisanju ove knjige pustio da i drugi govore o njemu. Razgovarao sam i prenio izjave ukupno 70 osoba. Sve njihove priče mogu se sažeti u jedno - Krešo je bio osebujna ličnost - vizionar, kreativac i čovjek ispred vremena a iznad sredine koja ga okružuje, istaknuo je Marić.


To pojašnjava i naslov knjige Čovjek s Olimpa. Ona je vrhunac kapitalnog djela Drage Marića koji je u svojih 25 knjiga spasio zadarsku sportsku baštinu od zaborava, kazao je recenzent knjige Nebojša Gunjević. Na samoj promociji Gunjević je izrazio želju i da Krešina supruga Ljerka Ćosić nađe načina da Krešini osobni zapisi ugledaju svjetlo dana u jednoj novoj knjizi. Gunjević  je istaknuo potrebu  za pisanjem knjige o Pini Giregiji, drugom košarkaškom velikanu Zadra. Za Gunjevića je Krešo najbolji europski igrač, ali i božji čovjek. On je pozdravio i pripadnike Krešine crkve koji su došli na promociju knjige.

Nakon promocije knjige, koju je „Krešo dobio za svoj rođendan", recenzent Gunjević nam je pokazao osobnu korespondenciju sa Zoranom Radovićem, sportskim direktorom FIBE, koji je u povodu naslova knjige napisao:  Ćosa je bio i ostao bog košarke!

Marićeva knjiga priča je o čovjeku koji je dosegao vječnost, na žalost prekinutu u 46. godini života. Njezino čitanje oplemenjuje, ali daje osjećaj ponosa i časti na jednog od najvećih ljudi koji je Zadar volio bezuvjetno. I zato Čovjeka s Olimpa treba imati kao uspomenu na Krešu, kao snagu i nadu koju svatko može crpiti iz njegove riječi, igre  i osmijeha.