U subotu 19. studenog u dvorani Krešimir Ćosić igra se utakmica 10. kola regionalne ABA lige između Zadra i Partizana. Ante Matulović, trener Zadra očekuje podršku s tribina.

- Partizan NIS je ime koje uvijek plijeni pozornost zadarske publike pa se nadam da će i ovom prilikom dvorana biti poprilično ispunjena. Potrebna nam je pozitivna energija iz gledališta, iako su igrači već sami po sebi vrlo motivirani, ali taj poticaj s tribina im je uvijek dodatan potstrek da se bore još više. Partizan u posljednje vrijeme nije u naročitoj formi i vjerujem da će u Zadru nastojati napraviti sve da iziđe iz krize, a vjerojatno smatraju i da smo mi protivnik po mjeri za to. Moramo se pridržavati dogovora i uložiti maksimalnu energiju i borbenost tijekom svih 40 minuta te ne dopustiti crne rupe, koje su nam se događale u nekim prethodnim susretima. Partizan je jako dobar kolektiv, posebno u obrani i ne popuštaju nijednog trenutka. Moramo znati odgovoriti njihovoj agresivnosti. Hatcher je vrlo dobar strijelac, poznate su Veličkovićeve kvalitete, a Vrabac je izuzetno dobar obrambeni igrač, koji vrši jaki pritisak na prednju liniju, kazao je u najavi utakmice trener Zadra Ante Matulović.

Lovro Mazalin, igrač Zadra, najavljuje borbu za pobjedu:

- Pobjeda protiv Mornara u Baru dala nam je dodatno samopouzdanje i vjetar u leđa i veselimo se nadolazećoj utakmici s Partizanom. Nadam se da će doći što više naših navijača i dati nam podršku, koja će nam biti itekako potrebna da savladamo tog vrlo dobrog protivnika. Partizan igra kvalitetnu i tvrdu košarku, ima iskusnog trenera, a na terenu je predvođen američkim playmakerom Hatcherom i iskusnim Novicom Veličkovićem. Sigurno nas čeka teška utakmica, ali dobro ćemo se pripremiti i idemo se boriti svom snagom i dati sve od sebe za pobjedu.

Aleksandar Džikić, trener Partizan NIS uoči utakmice je izjavio:

- Zadar igra sa nešto manje igrača u rotaciji, ali ipak igraju brzo, energično, ako ih se ne pritisne imaju dobru ravnotežu i ritam u napadu. Imamo nekoliko ozlijeđenih igrača, nekoliko njih je na poštedi i smanjenom režimu treninga, ali u grad košarke dolazimo da damo sve od sebe, bez obzira tko bude spreman, a tko ne.