Danas je na bazenu Višnjik predstavljen 8. Međunarodni plivački miting „Sv. Krševan" koji je uključen u HPS mini Grand prix sustav natjecanja. Organizaciju mitinga i ove godine potpisuje PK Zadar čiji članovi imaju razloga za zadovoljstvo.

- Dolaze nam plivači iz 30 klubova, bit će ih ukupno 570, a osim hrvatskih predstavnika tu su i klubovi iz Slovenije i Bosne i Hercegovine. Ovo je dvostruki rekord. Nikada do sada Miting Sv. Krševana nije imao toliko sudionika, niti je igdje na mini Grand Prix mitinzima bilo toliko plivača, kazala je trenerica PK Zadar Josipa Nekić.

Podsjetimo, riječ je o sustavu natjecanja Hrvatskog plivačkog saveza po uzoru na plivačke velesile gdje su određeni mitinzi u Hrvatskoj odabrani u prestižni Grand prix kalendar.

Ovogodišnje osmo po redu izdanje održati će se 19. i 20. studenog na zatvorenom plivalištu bazena Višnjik. Na natjecanju nastupaju najjači plivači iz kategorije kadeta i mlađih kadeta (djevojčice 2004., 2005., 2006. i 2007. godište i dječaci 2003., 2004., 2005. i 2006. godište).

Prvi dio natjecanja održati će su u subotu 19.11. s početkom u 15:00 sati, natjecanje se nastavlja u nedjelju 20.11. s početkom u 10:00 sati. Obadva dana donose nam po 11 disciplina.

- Dolaze nam najbolji u ovoj dobnoj kategoriji. Svatko tko ima što za pokazati bit će tu. Među njima i naši članovi: Marija Dora Bačić, Eli i Ana Vulin, Mihovil Kozulić, Roko Šango, Mia i Lucija Kalsnić...Od njih prije svega očekujemo dobre utrke, pa će samim tim stići i rezultati, kazao je Željko Olujić, jedan od trenera u PK Zadar.

Ovaj vikend na bazenu Višnjik očekuje se puno gledalište, a gledatelje i sudionike očekuje i bogata lutrija.

- Zahvaljući roditeljima i sponzorima imat ćemo lutriju, ali bez njih ne bi danas imali ovako rekordan miting. Stoga hvala svima: Gradu Zadru, Turističkoj zajednici, bazenu Višnjik, ŠC Višnjik, Aquapanelu, tvrtki Velpro, Radiju 057, Auto Hrvatskoj, Allianz osiguranju, Nasadima te tvrtki Sport&Moda, rekla je Nekić.

Dodajmo kako će miting prvi puta posjetiti i predsjednik HPS-a Ivica Varvodić te kako će sve dosadašnje sjajne organizacije biti nagrađene još jednim velikim priznanjem. Naime, 18. i 19. prosinca PK Zadar će biti organizator ekipnog seniorskog Prvenstva Hrvatske.