U Centru za kulturu u zgradi Općine Tkon održan je inicijalni sastanak Škraping tima.
Na sastanku su definirane odgovornosti i obaveze članova kako bi i ove godine Škraping učinili još boljim i sadržajnijim.

Škraping (12. po redu ) održat će se 04. ožujka 2017. godine. U sklopu Škrapinga, koji je nositelj oznake Hrvatskog otočnog proizvoda, također će biti moguće posjetiti Sajam otočnih proizvoda na kojem će sudjelovati brojni izlagači, kako sa otoka Pašmana tako i sa ostalih hrvatskih otoka.

U nedjelju 05. ožujka 2017. godine održat će se Škrapić, mali Škraping za djecu pod organizacijom Dječjeg vrtića „Ćok" iz Tkona. Škraping je i humanitarnog karaktera te će ove godine dio sredstava biti doniran Centru za rehabilitaciju Sv. Filip i Jakov.

Škraping je jedinstvena internacionalna treking utrka po oštrom otočnom kamenju i spada u vrstu ekstremnih sportova. Natjecatelji na startu dobivaju kartu otoka s ucrtanim kontrolnim točkama koje moraju proći u što kraćem vremenu.

Utrka je podijeljena u tri kategorije; Ultra od cca 47 km, Challanger od cca 25 km i Active od cca 12 km.

Prilikom utrke natjecatelji prolaze zadanim kontrolnim točkama pored atraktivnih lokaliteta otoka Pašmana te na taj način Škraping osim sportskog poprima i turistički karakter u smislu upoznavanja sadržaja otoka i turističke promidžbe Hrvatske kao destinacije za aktivni odmor.
Škraping je tradicionalno najveća utrka Treking lige koja broji 13 utrka na području cijele Hrvatske.