Jučer je u Ludbregu održano Prvenstvo Hrvatske u hrvanju slobodnim načinom za uzraste mlađih i starijih dječaka početnika rođenih 2003. do 2009. godine.
Uz sudjelovanje preko 218 mladih hrvača iz 19 hrvatskih hrvačkih klubova glasna i mnogobrojna publika, uglavnom roditelji i prijatelji mladih natjecatelja svjedočili su napetim i uzbudljivim borbama. Za nas Zadrane borba je počela još rano ujutro u 05:30 sati polaskom na natjecanje dok su nas prve pahulje snijega dočekale iza sv. Roka i usporile naš minibusu na samo 50 km/h, no isustvo i strpljenje našeg vozača Ante ni prvi snijeg nije mogao pokolebati. U ovakvim trenutcima najbitnije je sigurno stići na odredište i svih 15 mladih sportaša pod vodstvom trenera Josipa Cindrića i Vladimira Menčika dovesti žive i zdrave kako bi i ovako umorni od puta mogli pokazati svoje umjeće na sportskim borilištima. Sportaši hrvačkog kluba Zadar i jučer su dokazali svu svoju želju da naš grad i naš klub predstave u najljepšem svjetlu kako svojim ponašanjem tako i odličnim hrvačkim tehnikama na kojima im mnogi i puno iskusniji hrvači mogu samo pozavidjeti.
Petnaest dječaka o kojima govorimo poredani po uzrasnim i težinskim kategorijama su:
Stariji dječaci početnici 2003/04 (12-13 god.): Begonja Vid - 49 kg i Potočnjak Šime - 49 kg;
Mlađi dječaci početnici 2005-07 (9-11 god.): Turkeš Luka - 75 kg, Urić Šime - 44 kg, Duvnjak Josip, Mustajbegović Karlo,Kovačević Marino i Zekanović Dominik - 36 kg, Kevrić Luka - 59 kg, Tomislav Zorić - 40 kg.
Dječaci početnici 2008/09 (7-8 god.): Lovre Strika i Roko Milanović - 28 kg, Emanuel Krstić - 30 kg, Luka Maruna i Luiz Joza - 33 kg.
Na ovom službenom Prvenstvu Hrvatske najuspješniji Zadrani bili su:
Prvak Hrvatske - Lovre Strika
Viceprvaci Hrvatske - Begonja Vid, Kevrić Luka i Joza Luiz
Treće mjesto na Prvenstvu Hrvatske osvojio je - Luka Kevrić.

- Zahvaljujemo svima koji vide naš trud i koji nas podupiru u radu, prvenstveno mislimo na roditelje djece koja treniraju, predstavnike medija i malobrojne donatore. Vjerujemo da ćemo kao jedini hrvački klub u Zadarskoj županiji uvijek biti kolijevka zdravog sportskog okruženja i sinonim za kvalitetan odgoj mladih sportaša koji bi sa poboljšanim uvjetima i potrebnim ulaganjima mogli ostvariti i najviše sportske rezultate, ustvrdio je .Vladimir Menčik, trener HK Zadar koji se osobno trudi pišući izvještaje za javnost.