- Nema potrebe za raspisivanjem referenduma vezanog u privatizaciju KK Zadar kada nema zainteresiranog strateškog partnera, kazao je danas dogradonačelnik Grada Zadra Zvonimir Vrančić.

Bio je to njegov odgovor na prijedlog SDP-ovog vijećnika Erola Gašija koji je uzvratio kako je referendum potreban jer se mora vidjeti odobravaju li građani Zadra izdvajanje toliko velike svote proračunskog novca za KK Zadar.

- Klub postaje uteg gradskom proračunu, naglasio je Gaši kojeg je zanimalo je li istina da su čelni ljudi Grada održali sastanak s klupskim vodstvom.

- Istina je, sastanak je održan, osobno sam na njemu bio. Odlučeno je da klub ide dalje uz gradsku potporu. Nedavni rezultati pokazali su se da se solidni rezultati mogu postizati i sa mladim domaćim kadrom bez velikog troška.

Pokušaj Vrančiča da nekoliko dobrih rezultata prve momčadi u posljednje vrijeme iskoristi kao ukrasni celofan za katastrofalno stanje u klubu, koje je dovelo do prosvjeda navijača i traženja ostavki Nadzornog odbora i direktorskog dvojca politička je izjava koja će teško naći plodno tlo u sportskim krugovima.

Na priču o referendumi nadovezao se Teo Boban iz MODES-a koji je podsjetio Gašija kako se on prvi založio za ovakvo referendumsko pitanje dok je Vrančiću rekao kako referendum neće donijeti novi trošak jer će njegova stranka učiniti sve da se raspiše u isto vrijeme kada budu i lokalni izbori.