U subotu 22. listopada održat će se tradicionalna 6. Biciklijada Zadar - Paklenica. Start je u 10 sati ispred Trga pet bunara na Poluotoku. 

Planirani dolazak pred ulaz u NP Paklenica oko 13 sati, stanke tijekom vožnje: Crno, Murvica, Zeleni hrast, Maslinički most.

Za organizirani povratak autobusom nazad u Zadar u 15,30 sati ispred ulaza u NP Paklenica pobrinuti će se Općina Starigrad dok će bicikle biti transportirane kamionom. Dolazak u Zadar i iskrcaj bicikla biti će ispred prostorija BK Zadar na adresi Put stanova 3.

Organiziranog povratka u Zadar biciklama nema, dakle oni sudionici biciklijade koji se žele vratiti nazad biciklama dužni su pridržavati se prometnih pravila kao sudionici u prometu i voze na vlastitu odgovornost.

Prijave za biciklijadu primaju se u dućanu "Bianchi" u zadarskoj "Ljepotici" do petka 21. listopada u 20 sati. U prijavi uz potpis treba navesti ime i prezime, godinu rođenja i podatak da li se sudionik biciklijade namjerava vratiti autobusom u Zadar.

Svi sudionici biciklijade dobiti će poklon majice kao uspomenu na sudjelovanje u biciklijadi, majice sponzorira Nacionalni park Paklenica povodom obilježavanja 67 godina od osnutka nacionalnog parka.

Nakon dolaska na cilj u Paklenici sve sudionike će dočekati topli obrok (planinarski fažol) kog će spremiti vrijedni djelatnici hotela "Vicko" iz Starigrada. U pratnji biciklijade biti će vozilo GSS-a i klupski kombi BK Zadar.