Nakon finalne utakmice trećeg izdanja ZDBT-a u kojoj je Darussafaka Dogus pobijedila Fenerbahče 75-65 treneri su na press konferenciji iznijeli svoje dojmove.

David Blatt, trener Darussafake:

- Drago mi je da smo osvojili ovaj, snažan i odlično organiziran turnir. Moram priznati da smo uživali ovih nekoliko dana u Zadru jer je sve bilo organizirano na vrhunskom nivou. Ovo je košarkaški grad i košarkaška zemlja. Dvorana Krešimira Ćosića za mene je, očito, sretna jer sam ovdje osvojio i kvalifikacijski turnir s reprezentacijom Rusije. Smatram da smo zasluženo pobijedili u finalu, dobro smo djelovali na parketu i zadovoljan sam kako su igrači odgovorili na naše zahtjeve. Pobijedili smo odličnu momčad koju vodi najbolji europski trener i svakako da moram biti zadovoljan. Nadam se da se u Zadru vidimo i dogodine. Prekrasan grad, volio bih živjeti tu, rekao je Blatt i zamolio novinare da mu postavljaju pitanja jer se u Zadru osjeća sjajno.

- Želim ostati tu cijelu noć.

Željko Obradović, trener Fenerbahčea:

- Čestitam Darussafaki na zasluženoj pobjedi. Mi nismo bili na potrebnoj razini da bi bili konkurentni u finalu. Vjerujem da su igrači sami svjesni svojih propusta, pa ćemo na tome morati dosta raditi do početka sezone. Na slabiju igru u finalu svakako je utjecala činjenica da smo već neko vrijeme na putu i došlo je do zamora materijala. Hvala organizatorima što su nas i ove godine ugostili na ovom turniru, sve je bilo odlično, kao i inače.