Ugodno iznenađenja na Zadar Dogus Basketball Tournamentu pripremili su svojim navijačima igrači Zadra. Slavili su protiv Budućnosti 90-80. Zadrani su 40 minuta kontrolirali igru i rezultat i stalno bili koncentrirani i motivirani.

Ivan Marinković, Jakov Vladović i Boris Barać zabili su po 18, a Kristijan Krajina 12 poena. Novi igrač u zadarskim redovima Slovenac Maj Kovačević postigao je 11 koševa.

Kod gostiju prednjačili su James Shawn s 19 te Sead Šehović i Nemanja Vranješ s po 12 poena.

Nakon utakmice oba trenera ponudila su svoje viđenje ogleda...

Vlado Šćepanović, trener Budućnosti

- Čestitam Zadru na aspolutno zasluženoj pobjedi. Pokazali su kako se bori za svoj klub, dok moji igrači nisu bili na potrebnoj razini i nikako ne mogu biti zadovoljan našom igrom tjedan dana uoči početka prvenstva. Ne želim da zvuči kao alibi, ali nama nedostaju četvorica važnih igrača. Unatoč tome, očekivao sam bolji nastup svoje momčadi i veću borbenost.

Ante Matulović, trener Zadra

- Ovo je bila naša najbolja utakmica u pripremnom razdoblju. Igrači su ispoštivali sve što smo dogovorili, bili smo dobri u oba smjera, čvrsti u obrani i efikasni u napadu. Drago mi je da smo se navijačima predstavili u pravom svjetlu. Pobjeda nam je važna zbog samopouzdanja uoči početka natjecanja u ABA ligi gdje nas Budućnost očekuje već u drugom kolu.

Zadar je u subotu slobodan, a Budućnost igra s Darussafakaom Dogus od 18 sati.