Nakon ljetne stanke u subotu kreće nova sezona zadarskog futsala.

Novu sezonu otvaraju drugoligaši Bili Brig i Sveti Mihovil Galovac u 14 sati u dvorani Mocire, dok prvi susret u novoj sezoni najvišeg ranga, otvaraju novopečeni prvoligaš Tornado Commerce protiv prošlogodišnjeg najvećeg ugodnog iznenađenja prve lige ekipe Kontre.

Nakon njih, na parket Mocira istrčati će aktualni prvaci, momčad Tina protiv uvijek neugodnih Young Boysa. Nova sezona, donosi nova uzbuđenja, uspone, padove i vjerujemo neizvjesnost kakvu smo vidjeli prošle sezone. Nećemo nikoga navoditi kao posebnog favorita, na početku su svi favoriti i svi kreću od nule. Parket je najbolji odgovor tko je favorit i tko će na kraju trijumfirati, bar je tako bilo prošle nevjerovatne sezone zadarskog futsala.

Format natjecanja od predhodne sezone pokazao se kao pun pogodak, također humanitarni božićni turnir Futsal Čarolija koja nam je ponudila pregršt zabave, smjeha, druženja, vrhunskog futsala i nadasve vrhunsku humanitarnu akciju koju su klubovi napravili, zajedno sa vodstvom lige i ostalim simpatizerima futsala.

Prošlogodišnji finalisti

Prisjetimo se prošlogodišnjeg trilera finala prvenstva između Tina i Varoši koji su nam priredili spektakl koji se godinama nije vidio u Mocirama, na kraju momčad Tina je slavila boljim sretnijim i spretnijim izvođenjem šesteraca, međutim u dvije finalne utakmice ostavili su bolji dojam, više su željeli pobjedu i naslov pa su svojim odlučnijim zalaganjem na terenu to i ostvarili.

Sličnu situaciju smo gledali i u finalu humanitarnog božićnog turnira Futsal Čarolija gdje je Varoš na samom kraju posustala, a Idassa Nadin odnijela pokal u svoju vitrinu. Iako su na bolan način izgubili oba trofeja, momčad Varoši se ponijela krajno sportski i čestitala svojim protivncima, sa obećanjem da ovu godinu idu još jače i odlučnije po oba trofeja.

Pune tribine, pregršt lijepih poteza i neizvjesnost do samog kraja te fair play igra, je ono što želimo od sporta, to je razlog zbog kojeg se dolazi na utakmice i koje u budućnosti ponovno želimo gledati u Mocirama.

Popularnost futsala

Ekspanzija futsala u Zadarskoj županiji dokaz je koliko je taj sport popularan, zanimljiv, uzbudljiv. Ove sezone zadarski futsal bogatiji je za deset novih klubova. Prva i druga liga brojat će po četrnaest klubova, dok će treća liga brojati dvadeset klubova koji će se djeliti na A i B skupinu. Format natjecanja ostaje isti kao prošle sezone, u prvom dijelu prvenstva igra se dvokružno, nakon čega slijedi play off i play out natjecanje.

Digitalni marketing i društvene mreže

Posebno raduje činjenica da su klubovi sve bolje organizirani, i da shvaćaju važnost društvenih mreža u sportu, tako da velika većina klubova imaju svoje službene facebook stranice na kojima možemo zamijetiti digitalni vizualni identitet, odličnu komunikaciju, i jako zanimljive postove od kojih svako na svoj način izvještava o događajima u klubu i ligi, te na takav način doprinose stvaranju svjesnosti o sportu, klubu, i mjestu u kojem žive.

Gala večera klubova

Ove godine u planu je gala večera futsala koja će opet iznova postaviti nove standarde u zadarskom i hrvatskom futsalu, kao što je bila situacija sa iOS i Android mobilnom aplikacijom Futsal ZADAR koja je unaprijedila kvalitetu futsala u Zadarskoj županiji. Klubovima bi se organizirala gala večera na kojima bi se dodjeljivale nagrade najboljim individualcima i timovima, želja nam je da to bude večer druženja i zabave, te da prijeđe u tradiciju. Klubovi su s velikim oduševljenjem pozdravili takav prijedlog od vodstva lige.

Zalog za budućnost

Snaga zadarskog futsala dolazi iz zajedništva i strasti za sportom ljudi koji su u njemu, ovo što smo do sada postigli je strašna stvar za jedan sport i daje nam nadu što želimo i moramo ostvariti u budućnosti, za one koji dolaze poslije nas.