ZADAR- Hrvatska je jučer dobila Francusku u četvrtfinalu teniskog Davis cupa koji se igrao u dvorani Krešimira Ćosića na Višnjiku. Pobjedu hrvatskoj reprezentaciji donio je Marin Ćilić, nošen bodrenjem pune dvorane. Hrvatska će u finalu igrati s Argentinom a koji će hrvatski grad biti domaćin tog natjecanja, još se ne zna.   

Publika je bila fantastična, hvala svima koji su nas bodrili u Zadru i cijeloj Hrvatskoj. Osjećao sam to u igri, pokušavao pritom biti maksimalno koncentriran na svoj servis, izjavio je Čilić kojem je skandirao pun Višnjik. Atmosfera u dvorani, koja u prvom planu ima oznaku košarkaške, bila je užarena. Ali nadasve sportska i pozitivna.

Jedan poseban štimung dali su navijači iz Francuske s transparentom poruke  "Mi vjerujemo". U dvorani raspoređene dvije skupine u plavom, od kojih je jedna bila vokalna, a druga instrumentalna, pokazali su drugu dimenziju navijanja. Francuski navijači bili su poticaj Draženu Habušu, voditelju Gradske glazbe da već u subotu odgovori na izazov s bubnjevima i trubljama. Jučer je u gledalištu bilo gotovo polovica Gradske glazbe koja je nastojala parirati uhodanim Francuzima. Navijački kapacitet nije bio iscrpljen do samog kraja posljednjeg meča našeg Marina Draganje koji je prekinut nakon drugog seta. Združili su se naši najuporniji zadarski navijači s Francuzima u zajedničkom veselju s kojim je završena teniska trodnevnica na Višnjiku. 

Na teniski okršaj Hrvatske i Francuske stigao je veliki broj Splićana. Među njima najpoznatiji Goran Ivanišević, koji je tek u nedjelju prešao u VIP ložu. Tamo su bili Franjo Luković, predsjednika Hrvatskog teniskog saveza i poznatiji bankar. Teniski vikend u Zadru proveli su, među ostalima, guverner HNB-a Boris Vujčić, direktor HTZ Ratomir Ivičić, a na samu završnicu stigao je i Tomislav Madžar, savjetnik Predsjednice RH.