ZADAR- Sinoć je na Vitrenjaku održana jedriličarska fešta kojom je proslavljena zlatna olimpijska medalja Šime Fantele i Igora Marenića.

- Ovo je Edina večer, posvetio je Šime proslavu najvećeg sportskog uspjeha svom ocu i treneru. I poljubio ga u znak zahvale za sav trud i energiju koju je Edo Fantela uložio u organizaciju, kako je sam nazvao, narodnog veselja. Na proslavu olimpijskog zlata zadarskih jedriličara došli su iz svih krajeva Hrvatske, ali i prijatelji iz Turske, Italije, Slovenije i Austrije. Nikome, tko je sinoć bio na slavlju JK sv. Krševan, nije bilo teško putovati kako bi čestitali Šimi i Igoru, s njima se fotografirali i podijelili zadovoljstvo što je njihova karijera okrunjena olimpijskim zlatom u Riju prije nepunih mjesec dana.
Svima koji su bili uz njih sve te godine zahvalili su Šime, Igor i Edo. Iz JK Orsat, JK Zvir, te JK sv. Nikola donijeli su posebne darove i priznanja za olimpijske pobjednike. Dio ove medalje i nama pripada, jer ako niste znali Šimini roditelji rođeni su na dubrovačkom području, rekli su uzvanici iz JK Orsat.
Na feštu su stigli i prijatelji iz studentske generacije studenata agronomije Ede Fantela iz svih dijelova Hrvatske. Među njima i dvojica bivših ministara Petar Čobanković i Božidar Kalmeta. - Nisam više političar, ja sam samo vinar, govorio je Pero Čobanković svim koji su se htjeli fotografirati iz kluba obožavaljeta Čo. U prilog tome u Zadra je stiglo 500 litara Čobankovićeve iločke graševine u kojoj se sinoć uživalo na Vitrenjaku, uz dobru hranu koju su dijelili volonteri iz JK Uskok. Ništa manje tražene bila je i bivša predsjednica Hrvatskoj jedriličarskog saveza i ministrica Anka Mrak Taritaš. Ona, na žalost, iz etičkih razloga poštivanja zakona, nije na dočekala medalje hrvatskih jedriličara na mjestu predsjednice HJS .
Velikodušnost je jučer vladala na Vitrenjaku. Svi sudionici fešte donirali su vrtić Laticu i udruga Down sindrom, što bonom za večeru,  a što kupovinom magneta sa slikom Šime i Igora. Najviše su "kurile" majice na koje su svoje autograme ispisivali najveće sportske zvijezde Zadra: zlatni Šime i Igor s trenerom Edom Fantelom.

Jučerašnje jedrenje sa Šimom i Igorom za tu je djecu bio najveći doživljaj i radost nakon čega su i oni sudjelovali i uživali u fešti koju su u glazbenom djelu kreirali  klapa Niko, DJ Domagoj i SexyMotherFuckers. Zadarski bend u mornarskim majicama najviše oduševio goste iz Cresa koji su stigli s obitelji Igora Marenića. Među njima je bila i  Sanja Živanović, direktorica TZ Cres koja je organizirala takav doček za zadarske olimpijce da će od tog događaja biti snimljen film, kao što će dio sinoćenje fešte biti u  novoj emisiji Željke Ogreste posvećene Fanteli  i Mareniću.