U subotu, 17. rujna, sa početkom u 19 sati, a u sklopu eurposkog tjedna mobilnosti, održati će se otvoreni trening Škole trčanja Zadar. Trening će se održati na atraktivnoj lokaciji na pozdravu suncu.

Svi zainteresirani moći će u subotu vidjeti i probati jedan trening trčanja ali i upoznati se sa nordijskim hodanjem.

"Želja nam je kroz ovakve akcije što više ljudima približiti ovaj zdravi način rekreacije na otvorenom. Trening trčanja maksimalno individualiziramo pojedinom trkaču tako da svatko na ovakvom otvorenom treningu ima priliku vidjeti kako jedan trening izgleda i može se uvjeriti da se trčanjem može baviti baš svatko! Također predstaviti ćemo i naš program nordijskog hodanja - hodanja uz pomoć posebno dizajniranih štapova. Nordijsko hodanje je aktivnost koja je na zapadu vrlo popularna u svim generacijama a kod nas tek treba uzeti pravi zamah. Pozivamo zato zadrane da vide o čemu se tu radi i koje su sve prednosti rekreacije nordijskim hodanjem" - rekao je Jure Šango, voditelj i osnivač Škole trčanja Zadar.

Pozivaju se svi zainteresirani za rekreaciju na otvorenom da dođu na pozdrav suncu u subotu u 19h i zabave se uz Školu trčanja Zadar.