Spektakl 4 u 1! tijekom sportskog super rujna & listopada na Viru

Najbolji europski Jet piloti od 16. rujna ponovno su na otoku Viru! Najljepša virska plaža Jadro bit će i ove sezone ambijent lude završnice novog izdanja „Alpe Adria Jet Ski Toura", trodnevnog događaja kojim će od 16. do 18. rujna početi spektakularna sportska manifestacija 4 u 1!

Odmah nakon što profesionalni Jet piloti, freestyle akrobati i amaterski natjecatelji odrade svoju priču najspektakularnijeg morsko-oktanskog cirkusa, na Vir 25. rujna dolaze najbolji hrvatski atletski maratonci u borbi za naslov pojedinačnog prvaka Hrvatske. Peti po redu međunarodni „Maraton Zadar - Vir" ugostit će i ponajbolje mađarske, kenijske, britanske, ciparske, bosanske, srpske te slovenske trkačice i trkače na događaju koji osim maratonske utrke nudi i polumaratonsku te utrku rekreativaca na 5 kilometara. Više od 200 prijavljenih atletskih maratonaca i polumaratonaca jamči najmasovniji i najuzbudljiviji dosadašnji zadarsko-virski maratonski event, a nešto smirenija atmosfera, ali s puno zabave, druženja i obiteljskog okupljanja, čeka nas na 18. po redu „Virskoj biciklijadi" koja će se održati 2. listopada. Priča je poznata: u 10:00 profesionalni i biciklistički rekreativci okupljaju se kod Branimirove obale i potom voze 30-ak kilometara do virske rive uz raskošnu okrjepu, biciklističke nagrade, pjesmu i druženje. Na 17. izdanju Virske biciklijade sudjelovalo je gotovo 500 biciklista iz svih mjesta Zadarske županije, cijele Hrvatske, Mađarske, Austrije, Slovenije i Bosne i Hercegovine, a nova lijepa virska biciklistička priča očekuje nas i prvog vikenda u listopadu.

Pravi sportski slatkiš dolazi na kraju eventa 4 u 1! - prvo izdanje „Virskog triatlona" ugostit će 8. listopada najbolje hrvatske triatlonce na Prvenstvu Hrvatske u sprint triatlonu (plivanje 750 metara, bicikla 20 kilometara, trčanje 5 kilometara), kao i natjecatelje u drugim kategorijama: supersprint triatlon (plivanje 375 metara, bicikla 10 kilometara, trčanje 2,5 kilometara) i supersprint triatlon štafete. Organizator je Triatlonski klub „Split" i Hrvatski triatlonski savez, dok je glavni sponzor cijele manifestacije 4 u 1! Općina Vir uz organizaciju općinske destinacijske menadžment kompanije „Vir turizam" i medijsko pokroviteljstvo „Virskog lista".

Alpe Adria Jet Ski Tour


View on YouTube

Uzbudljiva završnica međunarodnog „Alpe Adria Jet Ski Toura" počet će slobodnim treningom 50-ak natjecatelja u petak 16. rujna od 15:00 do 19:00, dok će se prvi službeni trening održati sutradan u subotu od 10:00 do 12:00. Utrke su na rasporedu od 13:00 do 17:30, nakon čega će u 18:00 startati utrka amatera i spektakularni freestyle program.
Odgovor na pitanje tko je najbolji europski Jet pilot dobit ćemo na nedjeljnim utrkama 18. rujna koje će startati od 11:00 do 17:00, odmah nakon što se odradi jutarnji trening od 09:00 do 10:00. Podjela medalja i trofeja organiziraju se od 17:30, nakon čega su svi pozvani na roštilj i dagnja party!
Hrvatski Jet Team predvodit će virsko-zabočki as Slaven Ivančić uz Mislava Celjaka, Krešimira Ložnjaka, Karla Breznija i Neru Ivančić.

Predsjednik HAS-a Veštić: Vir ima sve za razvoj atletike

Virski maraton već je odavno ucrtan kao najekskluzivniji atletski događaj sezone u Zadarskoj županiji, pa je i Ivan Veštić, predsjednik Izvršnog odbora Hrvatskog atletskog saveza - najuspješnijeg sportskog saveza na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru! - biranim riječima govorio o zadarsko-virskom maratonskom hapenningu i budućnosti atletskih događanja na otoku Viru:

„Atletika je na ponos svih nas u Savezu, kao i na zadovoljstvo cijele Hrvatske, napravila veliki posao na Olimpijskim igrama. Vir nije imao atletskog olimpijca, ali ima senzibilitet za atletiku. Prvenstvo Hrvatske u maratonu je vrh svih takvih nastojanja, ali s onim što Općina Vir dalje želi razvijati, odnosno da atletika na Viru bude kontinuitet, dobit ćemo i otok koji će služiti atletskim pripremama. Vir ima sve kada je riječ o cestovnom trčanju: uvjete, želju i prirodni ambijent koji je šteta na iskoristiti. Zato ćemo jačati suradnju Hrvatskog atletskog saveza, Općine Vir i Atletskog saveza Zadarske županije, koji je zahvaljujući neumornom Slobodanu Mioloviću najaktivniji savez u Hrvatskoj".

Organizator maratonske utrke je spomenuti proslavljeni zadarski atletičar Miolović, odnosno Hrvatski atletski klub „Sv. Ante" Poličnik i Atletski savez Zadarske županije uz podršku Hrvatskog atletskog saveza i Hrvatske udruge za cestovno i planinsko trčanje.

Prijave za maraton i triatlon na Viru

Maratonci startaju 25. rujna u 10:00 kod Branimirove obale u Zadru i trče Virskim prstenom do cilja na virskoj rivi. Polumaratonci će startati pola sata kasnije u 10:30 u Diklu, dok će rekreativci svoju utrku početi u 11 sati kod Virskog mosta s ciljem na virskoj rivi.
Triatlonci, s druge strane, svoje natjecanje počinju 8. listopada u 10:30 utrkom osnovnoškolaca sa startom i ciljem na virskom Trgu svetog Jure; od 11:30 kreću natjecatelji supersprint triatlona zajedno sa štafetom iste discipline, dok u 13:00 kreće najatraktivnija utrka sprint triatlonaca za Prvenstvo Hrvatske. Od 14:00, kao završni dio 1. Virskog triatlona, organizira se i ulična utrka na 5 kilometara.

Prijave za Maraton Zadar - Vir na linku:
http://www.utrka.com/utrke/virskimaraton/2016/info/

Prijave za Virski triatlon
http://www.tksplit.hr/2016/vir/00-vir_online-hrv.php