Jučer 29.08.2016 se održao prvi dan jedrenja prvenstva jedrilica katamarana u klasi TOPCAT K1 World Championship & K2/K3 International Championship. 70 brodova u izrazito jakoj konkurenciji se natječe za prva mjesta u 3 klase. 124 sudionika dolaze iz Austrije, Njemačke, Italije, Ukrajine, Poljske, Švicarske, Latvije, Hrvatske i Maldiva. Sa njima su Biograd pristigli i prijatelji i obitelj. Samo prvenstvo će se održati od 27.08. do 02.09.2016.

Nakon velikog otvaranja Party-a za 250 gostiju u Ilirija Aquatic centru za vikend i i živahnog treninga na vjetru od 4-5 bofora, 70 plovila koja sudjeluju na manifestaciji bila su spremna za početak u ponedjeljak.

Prvi dan natjecanja počeo je prilično opušteno, jer se iščekivao popodnevni maestral. Nakon dvije utrke rezultati su:

K1

1.Matthias Equiluz AUT

K2

1.Robert Zank GER

K3

1.Eike Schmid GER

Prvenstvo se održava u organizaciji Katamaran ITCA (International TOPCAT Class Association) i YC Biograd uz potporu Zadarske Županije, Grada Biograda na Moru, Ilirije d.d. charter poduzeća Gomar, Adriatic Challenge, Pitter, LM Yachting, Euronautic i servis poduzeća koji djeluju na području Biograda na Moru te gore navedenih općina.

Yacht Club Biograd djeluje kao neprofitna udruga građana od 1984. godine i bavi se promicanjem jedrenja kao sporta i vida druženja. Svojim djelovanjem kontinuirano radi na promoviranju Biograda kao nautičkog centra Jadrana i na produženju turističke sezone. Yacht Club Biograd organizira oko 50 regata godišnje koje privlače ogromnu pozornost i bilježe veliku posjećenost, kako gostiju iz zemlje tako i iz inozemstva. Upravo to ga čini jednim od najvećih, ako ne i najvećim organizatorom turističkih manifestacija izvan glavne turističke sezone.