Početak nove školske godine obilježava i uključivanje djece u sportske klubove.
Univerzalna sportska škola START i ove godine nudi bogat i zanimljiv sadržaj za djecu predškolske i osnovnoškolske dobi.

Sportska škola starta s radom započinje 12. rujna, treninzi se održavaju tri puta tjedno u popodnevnim terminima.

Kroz tjedan treninzi se provode u dvorani Klasične gimnazije Ivana Pavla II. na Poluotoku (blizu crkve Sv. Stošije ).

Subota je namjenjena za opuštanje od svakodnevnice i odlazak na školu atletike ili plivanja na ŠRC Višnjik.

Cilj sportske škole je potaknuti kvalitetnu socijalizaciju i upoznati djecu sa širokom bazom sportova.

Program Univerzalne sportske škole podjeljen je na dobne skupine:

PREDŠKOLCI (5 i 6 god.)
- Stjecanje dječjih radnih navika i usavršavanje kinezioloških biotičkih znanja na zanimljiv i zabavan način.
- Univerzalni program sa naglaskom na zabavne igre koje razvijaju motoričke, funkcionalne, kognitivne sposobnosti i zdravstveni status djeteta.
- Univerzalni program koji se provodi na engleskom jeziku te dijeca uz usvajanje osnovnih biotičkih znanja uče osnovne engleskog jezika.

I. RAZRED (7 god.)
- Upoznavanje djece sa širokom bazom sportova s kontinuiranim pračenjem zainteresiranosti i sposobnosti za pojedinu grupaciju sportskih aktivnosti.
- Univerzalni program sa naglaskom na usvajanje i usavršavanje osnovnih elemenata individualnih i ekipnih sportova.

II. RAZRED (8 god.)

- Dominantno ekipne sportske igre radi daljnjeg usavršavanja pravila igara, te učenje i usavršavanje osnova tehnike raznih sportova radi usmjeravanja djeteta u konkretnu sportsku aktivnost.
- Univerzalni program sa dominantnim usavršavanjem elemenata ekipnih sportova.

III. i IV. RAZRED (9 i 10 god.) - Pohađanje sekcija koje Usš START nudi u svom programu radi pravovremenog uključivanja u određene sportske aktivnosti.

a) ATLETIKA (8 - 12 god.) - sport u koji se djeca zainteresirana za individualne sportove lako zaljube i zainteresiraju. Treninzi se provode na ŠC Višnjik.

b) MINI RUKOMET (8 - 10 god.)  - dinamična igra kojom djeca zainteresirana za ekipne sportove dobivaju bazu za uključivanje u sustavni sport.

Nakon usvajanja sveobuhvatnog programa 10 sportaša je dobilo poziv u učlanjenje u Rukometni klub Zadar. (Luka Copić, Luka Pera, Luka Rako, Ivan Festini, Bono Bralić, Adrijan Lazanja, Noa Livić, Tin Medved, Ivan Kukuljica i Ivan Brkić)

c) KOŠARKA (8 - 10 god.) - dinamična igra kojom djeca zainteresirana za ekipne sportove dobivaju bazu za uključivanje u sustavni sport.

U planu i programu Univerzalne sporske škole nalazi se dosta sportova i aktivnosti te zbog toga naši sportaši obilaze zanimljive lokacije na kojima provodimo treninge. Škola plivanja, klizanja, rolanja, planinarenja, skijanja i tenisa neke su od zanimljivih aktivnosti s kojima se naši sportaši upoznaju tijekom godine. Uz program koji nudimo, nastojimo u suradnji sa roditeljima i djecom prepoznati pravo vrijeme kada bi se pojedinac trebao uključiti u konkretan sport. Stoga pozivamo sve zainteresirane roditelje da upišu svoje dijete na jedan od navedenih programa, poručuju voditelji škole Jurica Vuleta i Ivan Mijolović

Prijave i informacije:
Voditelji škole - Jurica Vuleta 098/935 2793 i Ivan Mijolović 091/738 3175
Web stranica: www.ak-start.hr
Facebook: Univerzalna sportska škola START
Mail: sportskaskola.start@gmail.com