Petu godinu za redom Veslački klub Jadran organizira utrku osmeraca pod nazivom Jadranov veslački dvoboj. Dugogodišnja želja skupine članova kluba o regati u Jazinama tako je zaživila na najbolji mogući način pa su u protekle četiri godine održane vrlo uspješne regate.

Jadranov veslački dvoboj je sprint regata na kojoj se natječu osmerci. Regata je dio službenog kalendara natjecanja Hrvatskog veslačkog saveza te će se održati u subotu 20. kolovoza u vremenu od 16.00 do 20.00 sati. Lokacija natjecanja biti će u uvali Jazine odnosno ispred Veslačkog kluba Jadran. Start je predviđen na početku uvale s ciljem na gradskom mostu.

Natjecanje je zamišljeno kao regata na kojoj će se natjecati veslači veterani i veslači u otvorenoj kategoriji u disciplini osmerca(8+). Duljina staze iznosi 500 metara odnosno vremenski oko 1 minutu i 30 sekundi.

Natjecanje će se odvijati po kup sistemu, što znači da će se prva utrka odrediti ždrijebom, a dalje će ići posade koje budu uspješnije u međusobnom dvoboju. Medalje i nagrade biti će uručene za tri najbolje posade.

Prijavljene su ukupno 23 posade u različitim kategorijama.