Nakon četri sata čekanja na vjetar, zbog prejakog vjetra otkazano je jedrenje na olimpijskoj regati u Rio de Janeiru.

Za klasu 470, u kojoj vodstvo drže zadarski jedriličari Šime Fantela i Igor Marenić, to je trebao biti peti dan jedrenja u kojem su bila predviđena čak tri plova. Flota je na regatnom polju Escola Naval satima plutala, a kada se pojavio jak vjetar, organizatori su ih pozvali na kopno. Vjetar u rasponu od 7 do 29 čvorova predviđao se dan ranije, ali se prognoza ostvarila tako da su jedra ostala prazna novih bodova. 

Dogodila se oluja. Vjetar je dostizao i 40 čvorova. Na žalost, među onima kojima je oluja napravila štetu su Šime i Igor. Zadarskim jedriličarima orkanski je vjetar iskrivio jarbol na jedrilici, koji je sada neupotrebljiv. Zadarska posada mora mijenjati novi jarbol.

- Zahtjevan dan iza nas, Cijeli dan čekamo, napokon kad je zapuhalo onda je došla oluja. Čeka nas nadoknada, i finale odmah iza. Umorni jesmo, ali i cijela konkurencija je umorna, tako da idemo dalje, rekao je Igor Marenić.

U srijedu je planiran Medal race, ali će ga uz zaostatak od još tri plova, diktirati vjetar. Zbog njegovog izostanka danas se nije jedrio ni plov u kojem je Splićanin Tonči Stipanović trebao potvrditi prvu olimpijsku medalju za hrvatsko jedrenje.

Utorak je odlučujući dan: osim Medal racea za lasere, klasa Finn ima svoj finalni dan u kojem se za brončanu medalju bori Ivan Kljaković Gašić, dok bi se u klasi 470 trebala do kraja definirati pozicija Šime i Igora.

Jedina koja je danas jedrila bila je klasa 49er. Zadarski dvojac Pavle Kostov i Petar Cupać  nakon devet jedrenja Kostov i Cupać zauzimaju 17. mjesto.