Dodijeljene su nagrade za ovogodišnji VAK"AN"ZA Sport & Music Festival 2016.

Prvo mjesto na vaterpolskom turniru osvojili su Nesvrstani. Osim prestižne titule oni su također dobili u potpunosti besplatno putovanje za cijelu ekipu. Drugi su bili Reptili, dok je treće mjesto ovogodišnje VAKANE zauzela ekipa Pinac Preko.

Nagrada „Mačak u čizmama" je posvećena pok. Lobelu Nižiću, a to je priznanje namijenjeno sudioniku koji je srčanošću, sportskim pristupom i „zadarskim" duhom ispunio smisao projekta VAKANZA. Ove godine nagrada je pripala Marku Lovrinovu (Nema labavo Restoran)

Ove godine su golovi na poznatom igralištu Kontra vitra bili ukrašeni plakatima na kojima su bili logotipi restorana Bruschetta i Pineta te se tijekom utakmice vodila evidencija o tome koliko je golova palo u Bruschettu, a koliko u Pinetu. Razlog tome je akcija pod nazivom Goal with Purpose. Naime, golovi su pretvoreni u novčanu vrijednost za koju će se u suradnji s Bruschettom i Pinetom kupiti potrebne stvari za zadarsku Socijalnu samoposlugu. Ove godine je postignuto 319 golova, a jedan gol je vrijedio 20 kuna. Loptu sa brojem golova primio je Igor Blaslov, osnivač zadarske Socijalne samoposluge.

OSTALE NAGRADE I PRIZNANJA

NAJATRAKTIVNIJA PETORKA

Marko Brajčić Barba (Reptili)

Nino Bojmić (Nesvrstani)

Marko Denković-Kraljev (Reptili)

Antonio Letinić (Reptili)

Ante Šoša (Pinac Preko)

NAJBOLJI GOLMAN: Mario Kotlar (Nesvrstani)

NAJBOLJI STRIJELAC: Antonio Letinić (Reptili)