Četvrto kolo ovogodišnje Zadarske Open Water lige donijelo je jedan rekord. I to onaj koji posebno veseli organizatore, Klub daljinskog plivanja Donat.

U nedjelju je, naime, na bazenu Kolovare nastupilo čak 67 plivača i plivačica, što je rekord u odnosu na prošlogodišnje četvrto kolo, kada ih je nastupilo 54.

Osim najmasovnije glavne utrke na 1500 metara (dva kruga od bazena do Foše i natrag), prvi put je na Womens utrci na 750 metara nastupilo i sedam žena, a sve je veći i broj djece (rođeni 2006. i mlađi) na Baby ZOWL utrci na 300 metara.

To je još jedan dokaz da se ovo natjecanje, koje se održava treću godinu zaredom, pokazalo punim pogotkom, jer na njemu svoje mjesto mogu pronaći baš svi, plivači i rekreativci, stari i mladi, žene i muškarci, djevojčice i dječaci. Stoga se organizatori s pravom nadaju još većem odazivu 14. kolovoza, kada je na rasporedu sljedeće kolo, također na bazenu Kolovare.

Što se rezultata 4. kola tiče, prvi su ciljem glavne utrke prošli Božo Puhalović u muškoj konkurenciji, s vremenom 18:48, te Petra Sabo u ženskoj, s vremenom 19:41. Iza Puhalovića na cilj su stigli Marko Radović (18:57), Siniša Staničić (19:02) i Dražen Adžić (19:04), dok je kod žena druga bila Petra Rudić (20:48), treća Nika Kotlar (22:44), a četvrta Ivana Radović (22:46).

Na Womens utrci najbrža je bila Danijela Pedišić, ispred Jagode Kraljević, Mine Mikec i Marine Kožul Šaponje, dok su pobjednici Baby ZOWL utrke bili Šimun Srzić kod dječaka i Stella Grabovac kod djevojčica. Šimun je za tri sekunde bio brži od Adrijana Šaponje, dok je treće mjesto pripalo Josipu Bepu Srziću, a četvrto Davidu Radeki. Kod djevojčica je druga na cilj stigla Lea Ikić, treća Rita Herceg, a četvrta Zara Medanić.