Večeras u 20 sati u službenim prostorijama KK Zadar u dvorani Jazine sastat će se Nadzorni odbor kluba.

Podsjetimo, od kraja sezone do danas klub je napustio Ante Delaš, a u u njega došao Kristijan Krajina. Zna se i da je istekao ugovor treneru Anti Nazoru i da je negdašnji igrač Josip Sobin zbog dugovanja nastalih nakon predstečajne nagodbe blokirao račun klub.

Klub je i pod blokadom FIBA-e od koje očekuje da poštuje hrvatske zakone odnosno prihvati predstečajnu nagodbu kao legitimnu, a iste se ne pridržava.

Iako mu je 60 posto dugovanja nagodbom oprošteno, KK Zadar nije u mogućnosti svoje poslovanje voditi uredno, kako nagodba nalaže. Do sada  iz kluba nije stigla informacija da je isplaćena iti jedna rata potpisnicima nagodbe (zaposlenicima i dobavljačima), od čijeg su sklapanja prošle dvije godine.

Puno je stvari s kojima se treba uhvatiti u koštac, prije svega treba izabrati trenera i posložiti momčad za novu sezonu, ali i pronaći izvore financiranja.

Iako se mnogi u samom klubu slažu da će bez strateškog partnera klub teško prevladati sve probleme, klub nikada nije pokazao dovoljno agilnosti i interesa da se takvo što i ostvari.  

Najčešća rečenica koja se može čuti iz kluba vezana uz sve probleme je: Svakodnevno i intenzivno radimo na tome.