HEP 3X3 Basketball Tour 2016 u organizaciji Hrvatskog košarkaškog saveza nakon Osijeka stigao je i u Karlovac.

Ni visoke temperature nisu spriječile karlovačke košarkaške zaljubljenike da se u velikom broju odazovu turniru koji je potrajao do kasno u noć. Sudjelovalo je 15-ak ekipa različitih dobnih kategorija.

Baš kao i u Osijeku gledatelji su uživali u sjajnim igrama i odličnoj zabavi, natjecanjima za publiku i veselim košarkaškim temama. Pobjednik turnira je prošlogodišnji pobjednik Mastersa ekipa „Warm up" koja je u finalu bila bolja od ekipe „Možda, možda" 15:10. U polufinalu obje su momčadi bile uvjerljive. „Warm up" je s 15:5 nadigrao ekipu „Škanjci", a „Možda, možda" s 15:7 ekipu „Rakovec".

MVP turnira je Miroslav Zadro, kapetan pobjedničke ekipe koji je, uz ostale nagrade, ponio kući i smartphone Lenovo, nagradu sponzora HKS-a, tvrtke Lenovo.

Pobjednička ekipa u sastavu Miroslav Zadro (C), Vanja Miletić, Filip Stanić i Ivica Vuletić, uz plasman na Masters koji će se u sklopu Zadar Dogus Basketball Tournamenta održati 24. rujna u „gradu košarke" Zadru, osvojila je i vrijedne nagrade sponzora Toura: HEP-a, Laškog, Lenova i Francka.