Na kadetskom prvenstvu Hrvatske u šahu, u kategorijama od 9 do 15 godina, kadet šahovskog kluba Casper Damian Vučenović postao je  prvak Hrvatske.

On je  osvojio prvo mjesto na PH u Trogiru, u kategoriji do 11 godina s impresivnih 8 bodova iz 9 partija. Konkurenciji je pobjegao za cijeli bod i pri tome zaradio dodatnih 50 rejting bodova te napredovao u II. kategoriju i ostvario novi rejting 1916.

Osvajanjem kadetskog prvenstva Hrvatske stekao je pravo nastupa na Svjetskom kadetskom prvenstvu dogodine u Rusiji. Ovaj hvalevrijedan uspjeh rezultat je konstantnog rada svih ovih godina u šahovskom klubu Casper, te posebno rad sa trenerom Fide majstorom Ivanom Jakićem.

Da ovo nije slučajni uspjeh potvrđuju Damianovi rezultati iz prijašnjih godina kad je osvajao prvenstva Hrvatske do 6,7 i 8 godina.

U svojoj karijeri naš četverostruki kadetski prvak Hrvatske upoznao se i sa svjetskim prvakom Garijem Kasparovom koji ga je tom prigodom posebno pohvalio. Posebnu podršku Damianu daje njegova mlađa sestra Diara koja je prošle godine osvojila 1. mjesto na prvenstvu Hrvatske do 6 godina.

Treba istaći da je Damian odličan učenik 5. razreda OŠ Šime Budinić te da se pored šaha bavi i judom a, posebno voli rješavati matematičke zadatke.

Ponosni smo jer zadarski šah ima perspektivu u mladim snagama koje predvodi prvak Hrvatske Damian Vučenović, javili su iz Šahpvskog kluba Casper.