U nedjelju je u organizaciji Društva sportske Rekreacije Brodarica i Triatlon kluba Zadar održan prvi memorijalni Brodarica Triatlon u spomen na prerano preminulu Katarinu Madunić, čija je dugogodišnja borba sa zloćudnom bolesti nažalost završila u njenoj 24. godini.


Na natjecanju je sudjelovalo oko 40 sudionika među kojima je bilo profesionalnih triatlonaca ali i osoba koje su se prvi put htjeli okušati u ovom zahtjevnom sportu. Utrka se sastojala od 200m plivanja, 6.3km bicikle i 1.5km trčanja, te se održavala na prostoru Brodarice i Borika.


U muškoj konkurenciji uvjerljivo je bio najbolji Ivan Gobin koji je utrku završio za 17:49sec, drugi je bio Ivan Tuta 19:11sec, dok je na trećem mjestu bio Vice Buljat 19:44sec.

U ženskoj konkurenciji pobjedila je Lucija Štrmelj s vremenom 24:05, dok je odmah iza nje s vremenom 24:26 stigla drugoplasirana Nives Šarić. Treće mjesto podijelile su Antonia Miljanić i Antonija Kraljev koje su u cilj utrčale skupa 24:52sec.

Svi pobjednici u muškoj i ženskoj konkurenciji članovi su Triatlon kluba Zadar.

 

Iako je ovo bila prva memorijalna utrka, organizatorima DSR Brodarica sve pohvale za odlično organiziranu utrku koja će svim sudionicima ostati u lijepom sjećanju.


Sljedeći vikend 25.06. članovi Triatlon kluba Zadar nastupit će na triatlon utrci u Zagrebu, Državnom prvenstvu u supersprint triatlonu.