Datum održavanja taekwondo turnira "Zadar open 2016" primiče se i sve na neki način sjeda na svoje mjesto. Dodjelom organizacije jednog ovakvog prestižnog turnira TK Plovanija je dobila priznanje, ali i obvezu i odgovornost koju valja opravdati pred Taekwondo savezom Hrvatske (TSH). Turnir "Zadar open 2016" održat će se 18. lipnja u Zadru, a u susretu s trenerom Antonijem Čačićem saznali smo i nešto više.

- Nismo iznenađeni povjerenjem koje nam je ukazao TSH, čak mogu reći da smo očekivali ovakvu priznanje jer smo se kao mlad kolektiv radom i uspjehom iskazali posljednjih godina, što su očito prepoznali u Savezu. Najave natjecatelja su za sada jako dobre te očekujem veliku posjetu. Mi smo se u klubu svi maksimalno angažirali. Dajemo sve od sebe kako bi naši natjecatelji imali sve što trebaju da pored rezultata koje će ostvariti sobom ponesu i puno lijepih dojmova iz Zadra - kazao nam je Čačić.

Pored natjecanja sudionike turnira upoznati ćete sa gradom Zadrom?

- Sve naše znamenitosti pokazat ćemo našim prijateljima i gostima, spojit ćemo im ugodno i korisno. Iskoristio bih ovu priliku da pozovem sve prijatelje tekwonda da dođu u Jazine 18. lipnja. Neće požaliti, jer svi koji dođu imat će što vidjeti. Nakon ovog turnira, uvjeren sam, Zadar će biti nezaobilazna točka u Hrvatskom taekwondo kalendaru, kaže trener Čačić.

Koliko smo saznali već je preko 100 natjecatelja prijavljeno, očekivanja su da ih bude još, a kako se obično u posljednje danje prijavljuju, to je očekivati i veći broj natjecatelja.