Hrvatski Ironman i triatlonski rekorder Dejan Patrčević obećao je uoči nedjeljnog 3. izdanja „Falkensteiner Punta Skala triatlona": dolazim pobijediti i uživati! Tako je na kraju i bilo; Željezni Dejan triatlonskog imena Anakin došao je, uživao i pobijedio s vremenom 4:03;32. Pritom je osvojio jedan od 40-ak naslova, a dobro se zabavio i dok je ulazio u cilj kao prvak Hrvatske.

„Što kažete?! Smazali smo njemačkog profesionalca. Nije znao što ga čeka!" - govorio je misleći na poredak prvoplasiranih. Patrčević iz TK „Petar Zrinski", Marin Koceić iz zagrebačkog TK „Swibir" i Slovenac Matija Meden iz „SCR.t Pro Team". Nijemac Markus Liebelt ušao je u cilj kao četvrtoplasirani, iako je dugo vodio. Slomio se na trčanju.

„Ne odgovara mu konfiguracija trkačkog dijela staze. Odlično je počeo, mislio sam kako će pobijediti", kaže Patrčević. Vi ste znali što vas čeka? - pitamo ga vračajući se na razloge posustajanja njemačkog triatlonca.

„Trčim već 20 godina, i da sam bio drugi ili treći bio bih jednako sretan. Meni je na stazi sve odgovaralo, njezina konfiguracija i sparno, vruće vrijeme. To su moji uvjeti, kao i neki detalji sa same utrke. Sve se poklopilo, iako kada se natječete četiri sata nikad ne znate što se može dogoditi", objasnio je.

Bilo je ovo prvo izdanje srednje dugog triatlona u Petrčanima, triatlonsko natjecanje kojega atlete zovu „half". „Falkensteiner punta Skala" ponudio je stazu i događaj, triatlonci su odradili Prvenstvo Hrvatske.

„Nama je na stazi sigurno bilo teže nego organizatorima", šali se Patrčević, a potom procjenjuje samu stazu i utrku:

„Staza je odlična! Ovaj dio Dalmacije je kao stvoren za biciklizam". A trčanje? - pitamo Željeznog Dejana?

„Nemam noktiju na nogama pa lako trčim. Gledaj, puls mi je još uvijek 172", još kaže pokazujući na srčani monitor na ruci. 

Glumica Ecija Ojdanić nastupila je na „Falkensteiner triatlonu"

Najavila je utrku na pet kilometara, ali je dobro raspoloženje i sjajno prolazno vrijeme na „petici" odvelo zanosnu 42-godišnju televizijsku, filmsku i kazališnu glumicu Eciju Ojdanić na deset kilometara utrke na 3. izdanju „Falkensteiner punta Skala triatlona". Oborila je svoj najbolji rezultat, plasirala se na 5. mjesto s vremenom od 52 minute i potom osjećaj sreće, koji je stalno prati od kada trči, podijelila sa svima.

„Presretna sam prvo zbog poziva na triatlon, a najviše zbog trčanja i osobnog rekorda. Kući se vraćam odmorena, napunjenih baterija i s medaljicom oko vrata", govori glumica trajno „zaražena" trčanjem. Za nastup u Petrčanima spremala se oko godinu dana, odnosno tada je počela ozbiljno trčati. Dovoljno za ovisnost?

„Priznajem, postala sam prava ovisnica. Trčanje mi je izvor sreće i zadovoljstva, a onda taj osjećaj prenosim na obitelj. Mirnija sam, sretnija i zadovoljnija", priznaje Ecija. Kada su je organizatori „Falkensteiner triatlona" pozvali da nastupi i promovira utrku, nisu samo računali na njezin zvjezdani status. S ispeglanom i besprijekornom figurom, lijepa Ecija odradila je sjajno i natjecateljski dio utrke. Željela je popraviti svoj najbolji rezultat, ali ukupni plasman nije bio u prvom planu.

„Na kraju trčiš i natječeš se sam sa sobom. Nakon pet kilometara imala sam rezultat 24 minute, pa sam željela produžiti utrku na deset kilometara taman hodala do cilja. Bilo je puno ljudi, lijepa atmosfera s puno podrške koju smo upućivali jedni drugima", kazala je.

U resortu „Punta Skale" provela je tri dana s obitelji: suprugom Robertom Orhelom, 11-godišnjom kćerkom Cvitom i 6.5-godišnjim sinom Jakovom. Mir, odmor i uživanje - tako je objasnila trodnevni boravak.

„Čisti hedonizam. Bilo nam je prekrasno, svatko je pronašao nešto za sebe jer sadržaja u hotelu ima zaista puno", naglasila je Drnišanka kojoj je Zadarska županija, kako kaže, ipak iznad svega: „Ovaj dio Dalmacije posebno volim. Petrčane, Nin, Vir, Kožino, pa sve do Sukošana i Pakoštana - svugdje sam bila".